Vietnam voor foodies: Halong Bay

De tweede stop op onze culinaire tocht door Vietnam was in Halong Bay, 170 km ten oosten van Hanoi. Deze baai heeft een kustlijn van ongeveer 120 km en telt zo’n 1900 kleine eilandjes in de zee. Het gebied werd uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed en is één van de natuurlijke wereldwonderen. Het zal je dan ook niet verbazen dat het hier echt prachtig is!

Wij boekten een trip naar Halong Bay met overnachting op het water met Vega Travel. ’s Morgens werden we opgehaald aan ons hotel in Hanoi om vervolgens naar de baai te rijden. De tocht duurt zo’n vier uur maar omdat er onderweg zo veel te zien is lijkt dit veel minder lang. Onderweg vertelt gids Ducky over de Vietnamese cultuur en het leven in Vietnam. Aangekomen aan de baai worden we met een klein bootje naar een antiek houten schip gebracht waar we twee dagen op zullen verblijven. Op het programma tijdens deze tweedaagse staan onder andere kajakken, bergbeklimmen, zwemmen, aapjes spotten en een bezoekje aan de Surprising Cave. Geen hakken maar sportschoenen aan dus!

Vietnam Halong Bay  Vietnam Halong Bay Halong Bay (44)  Halong Bay (61) Vietnam Halong Bay  Halong Bay (7)

Gelukkig werden we tussen al deze sportieve activiteiten ook culinair verwend  door de mensen van Vegatravel die typische streekgerechten en vers gevangen vis voor ons klaarmaakten.

Vietnam Halong Bay
Vietnam Halong Bay
Vietnam Halong Bay
Vietnam Halong Bay
Vietnam Halong Bay
Vietnam Halong Bay

Ook mochten we tijdens het avondmaal zelf de handen uit de mouwen steken en leerden we tijdens een cooking class de enige echte Halong spring rolls met Vietnamees rijstpapier maken. Helemaal mijn ding!

Hanoi (159)

Meer info over deze Halong Bay trip met Vegatravel (waar wij zeer tevreden over waren) vind je hier.

Lees ook: Vietnam voor foodies: Hanoi

Comments are closed.