Vietnam voor foodies: Ninh Binh

Onze derde stop, na Hanoi en Halong Bay, was in Ninh Binh. Ninh Binh in een typisch, klein plattelandsstadje in Noord-Vietnam en er word wel eens gezegd dat het geen noemenswaardige hoogtepunten heeft. Toch was dit voor mij één van de mooiste plekjes in Vietnam dat zeker een bezoekje waard is om wille van de rust en de  prachtige natuur.

Ninh Binh is vanuit Hanoi of Halong Bay gemakkelijk te bereiken met de trein. Logeren deden we in het Ngoc Anh Hotel, wat achteraf gezien een zeer goede keuze was en misschien wel het beste hotel van de hele reis. Een tip voor toekomstige bezoekers: de bananenpannenkoeken bij het ontbijt zijn hier overheerlijk!

Ninh Binh (1)
Ninh Binh (88)

Een andere specialiteit van deze streek is geitenvlees (“de” in het Vietnamees). Het wordt geserveerd met Vietnamees rijstpapier, een kruidenslaatje en een lekker dipsausje. Geitenvlees is redelijk taai maar wel intens van smaak en kon ons wel bekoren!

Ninh Binh (82)
Ninh Binh (80)

Tip: Mocht je even genoeg hebben van Vietnamees eten en verlangen naar een hamburger, spaghetti of een wrap met veel groentjes en kip dan is Chookie’s the place to be. Dit kleine maar gezellige restaurantje heeft namelijk naast Vietnamese specialiteiten ook een aantal westerse gerechten op de kaart staan. (Choockie’s, 17 Lương Văn Tụy, Ninh Bình).

Tussen al het eten door was er gelukkig ook voldoende tijd om de streek te ontdekken. Enkele must see’s in Ninh Binh zijn Hoa Lu, Tam Coc en de Mua Cave. Hoa Lu  was in de tiende eeuw de hoofdstad van het Keizerrijk Vietnam. Veel van de oorspronkelijke citadel staat er niet meer recht maar de omliggende tempels en de prachtige toegangspoort die bewaard zijn gebleven zijn zeker de moeite om te zien.

Ninh Binh (83)     Ninh Binh (86)

Ninh Binh wordt ook wel eens de Halong Bay op het land genoemd en dat heeft alles te maken met Tam Coc. In dit natuurgebied wordt je meegenomen op een sampan (een Aziatisch roeibootje) voor een adembenemend tochtje op het water van ongeveer 3 uur. Varen tussen het groen, tussen het karstgebergte en in verschillende smalle grotten, je zal het je niet beklagen.

Ninh Binh (56)     Ninh Binh (71)

Het absolute hoogtepunt (zowel letterlijk als figuurlijk) in Ninh Binh is de Mua Cave. Via de 500 treden bereik je de top van deze berg en heb je een prachtig uitzicht over de hele streek. De tocht naar boven is een heuse onderneming, zeker bij 35 graden, maar absoluut de moeite waard.

Ninh Binh (116)     Ninh Binh (119)  Ninh Binh (128)     Ninh Binh (42)

Lees ook: Vietnam voor foodies: HanoiHa Long Bay

Comments are closed.