Vietnam voor foodies: Hue

Vanuit Ninh Binh namen we de nachttrein naar Hue. Hue was van 1802 tot 1945 de keizerlijke hoofdstad van Vietnam en heeft ondanks zware bombardementen tijdens de Vietnamoorlog een hele boel prachtige oude gebouwen en historische sites. Maar eerst.. food! Op aanraden van onze hoteleigenaar trokken we naar Hanh (11 Pho Duc Chinh, Hue) . Hier eet je tussen de Vietnamezen de lekkerste specialiteiten van Hue. We kozen voor een tasting menu waarbij we vijf verschillende kleine gerechtjes voorgeschoteld kregen. Heerlijk!

Hue (3)
Hue (4)
Hue (5)
Hue (9)
Hue (10)

Gezellig iets drinken en een lekker ijsje eten doe je in de Why Not bar (46 Phạm Ngũ Lão, Huế), wie zin heeft in pasta kan terecht bij Zucca (3 Đội Cung, Phú Hội, Huế).

Naast lekker eten heeft Hue dus ook nog een ruime portie cultuur te bieden. Must visits zijn Tu Cam Thanh (de verboden stad), de keizerlijke graven en de Thien Mu pagode. Al deze bezienswaardigheden liggen buiten het stadscentrum dus kan je best via je hotel een tour met gids regelen.

Hue (30)   Hue (100)
Hue (127)   Hue (19)
Hue (39)   Hue (131)

Lees ook: Vietnam voor foodies: HanoiHa Long BayNinh Binh

Comments are closed.