Vietnam voor foodies: Hoi An

Hoi An, de stad van de lichtjes en de lampionnetjes, ligt in het midden van Vietnam. De stad is tijdens de Vietnamoorlog gelukkig gespaard waardoor het authentieke en supergezellige stadscentrum compleet bewaard is gebleven. Bovendien is het centrum ook nog eens autovrij en dat is een verademing na het drukke Hanoi & Hue! Je vind hier gezellige winkeltjes, leuke barretjes en toprestaurantjes.  Onze favoriet? Miss Ly (22 Nguyễn Huệ, Hội An)! Ook hier namen we een tasting menu zodat we de lokale specialiteit konden ontdekken. Zo kan je Hoi An niet bezocht hebben zonder er de gefrituurde wonton te hebben geproefd! Zooo lekker!

Hoi An (73)
Hoi An (77)
Hoi An (79)
Hoi An (81)

Foodiehotspots: 

  • Bale Well – 45/11 Tran Hung Dao Street, Hoi An (de rice pancakes zijn hier heerlijk)
  • Morning Glory – 106 Nguyen Thai Hoc
  • Banh Mi Phuong – 2B Phan Chau Trinh
  • Madam Khanh, the Banh Mi Queen – 15 Tran Cao Van (de beste banh mi van Hoi An)
  • Enjoy Ice cream bar – 13 Nguyen Phuc Chu (ijsbar met meer dan 53 smaken, betalen per gram)
  • Cocobox – 94 le Loi (verfrissende smoothies)
  • Dingo Deli – 277 Cua Dai Road (de beste gebakjes en snacks van de streek)

Hoi An (45)
Hoi An (51)
Hoi An (85)
Hoi An (88)

Logeren deden we in de Rock Villa. Een gezellig buitenverblijf net buiten het cetrum van Hoi An. De Rock Villa , gelegen tussen de rijstvelden, biedt gratis fietsen aan om het cetrum of het strand te bezoeken en heeft een zalig zwembad! Na drie dagen hier waren we heerlijk uitgerust om naar onze laatste stop, het drukke Ho Chi Minh, te gaan!

Hoi An (49)   Hoi An (39)
Hoi An (67)   Hoi An (55)
Hoi An (52)   Hoi An (56)

Lees ook: Vietnam voor foodies: HanoiHa Long BayNinh BinhHue

Comments are closed.