Vietnam voor foodies: Ho Chi Minh

Onze laatste stop in het mooie Vietnam was in Ho Chi Minh, het vroegere Saigon. Deze stad is met meer dan 4,5 miljoen inwoners de grootste van heel het land. Wij leerden dit stukje Vietnam op een ontzettend leuke manier kennen. Al zittend op een bankje in het centrum werden we aangesproken door een groepje studenten die graag hun Engels oefenen met toeristen. Zij gaven ons in ruil leuke tips en namen ons mee naar hun foodiehotspots in Ho Chi Minh.

Ho Chi Minh Exotic Food Market

Krekel, krokodil, inktvis.. they have it all en het smaakt nog goed ook!

Ho Chi Minh (24) Ho Chi Minh (21) Ho Chi Minh (17)

BBQ Saigon Night – 147 Bùi Viện ấp tây, Ho Chi Minh

Voor weinig geld kan je in Ho Chi Minh ontzettend lekkere streedfood gerechtjes eten. Een heerlijk voorbeeld zijn deze barbecuespiesjes bij BBQ Saigon Night. Je betaald per spiesje (dit kost ongeveer 20 eurocent per stuk) waarna ze op de barbecue gegooid worden.

Ho Chi Minh (39) Ho Chi Minh (37) Ho Chi Minh (35)

Five Boys Number One

Met voorsprong mijn favoriete stop in Ho Chi Minh. Five Boys Number One is een smoothiebar die verscholen zit in een klein, smal straatje in het centrum van de stad. Je kiest hier 2 of 3 fruitsoorten uit en krijgt een heerlijke smoothie in de plaats. Mijn favoriet? Ananas, watermeloen & passievrucht!

Ho Chi Minh (68)Ho Chi Minh (72)

Ichiban Sushi

In Vietnam is er ook veel verse vis te verkrijgen dus kon een rondje sushi zeker niet ontbreken. Ichiban wordt gezien als de beste sushibar van de stad en loste onze verwachtingen volledig in.

Ho Chi Minh (74)

Quan Bui 

Een laatste aanrader is het restaurantje Quan Bui. Heerlijk vers eten in een gezellige setting en supervriendelijke bediening. Probeer zeker de crème van passievrucht!

Ho Chi Minh (88)Ho Chi Minh (93)Ho Chi Minh (98)

Bezienswaardigheden in Ho Chi Minh

Thien Hau Pagode – Stambeeld van Ho Chi Minh – Central Post office – Ben Thmapanh Market

Lees ook: Vietnam voor foodies: HanoiHa Long BayNinh BinhHue – Hoi An

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.