Opening Bakkerij Poilâne in Wijnegem

Goed nieuws voor de fans van artisanaal zuurdesembrood! De legendarische en wereldbekende Bakkerij Poilâne is nu ook in ons land neergestreken! De eerste Belgische vestiging van Poilâne kan je vinden op de industriële site “Kanaal” in Wijnegem.

Bakkerij Poilâne WijnegemBakkerij Poilâne Wijnegem Bakkerij Poilâne WijnegemBakkerij Poilâne Wijnegem

De geschiedenis van het Huis Poilâne begint in 1932 als Pierre Poilâne een bakkerij opent in het hartje van Parijs. Hij vervaardigt brood op de aloude Franse wijze, met op steen gemalen bloem, een natuurlijke gisting door middel van zuurdesem en bakt het in een houtgestookte oven. In 1970 neemt zijn zoon Lionel de fakkel over en sinds 2002 staat kleindochter Apollonia aan het hoofd van het familiebedrijf met vestigingen in Parijs, Londen en nu ook in ons land.

Bakkerij Poilâne Wijnegem
Bakkerij Poilâne WijnegemBakkerij Poilâne Wijnegem

Het recept en de ambachtelijke manier van brood bakken bleven doorheen de geschiedenis hetzelfde. Door het gebruik van zuurdesem in plaats van gist is geen enkel brood identiek. Daarnaast is zuurdesembrood ook beter voor de vertering dan klassiek brood gemaakt met gist. De iconische ronde Poilâne broden zijn gekend over de hele wereld en van absolute topkwaliteit. Elke maand is het brood ook te verkrijgen in een specifiek thema en indien gewenst kan je er ook zelf een naam of tekst op laten zetten. How cool is that?!

Bakkerij Poilâne WijnegemBakkerij Poilâne Wijnegem

Naast het ronde Poilânebrood zijn ook het notenbrood, het roggebrood met rozijnen, de punitions (typische zandkoekjes van Poilâne) en de Petites Cuillères Poilâne (zandkoekjes in de vorm van een lepeltje) zeker en vast de moeite waard om eens uit te proberen. Extra pluspunt: je kan het Poilâne brood ook per snee of per stukje kopen!

Bakkerij Poilâne Wijnegem

Bakkerij Poilâne zal geopend zijn van dinsdag tot zaterdag van 6u30 tot 19u en op zondag van 7u30 tot 13u30.

Poilâne – Kanaal
Stokerijstraat 27 bus 1 – 2110 Wijnegem

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.