Spring naar de inhoud

Kipgyros zijn suuuper lekker maar telkens ik een op voorhand gemarineerde portie kocht in de supermarkt kon ik het niet laten om er nog extra kruiden en ingrediënten aan toe te voegen om de smaak te verbeteren. Dus waarom het dan niet helemaal zelf maken?! Dit recept is super gemakkelijk en véél lekkerder dan kant-en-klare kipgyros. Experimenteer gerust met je favoriete kruiden om het recept helemaal naar jouw hand te zetten. Smakelijk!

Nodig?

  • 2 kipfilets
  • 1 rode paprika
  • 2 rode uien
  • 6 grote champignons
  • 1 rood pepertje
  • 100 ml water
  • olijfolie

Voor de marinade:

  • 100 gr Elvea Pomo e Peperoni
  • 1 el dubbel tomatenconcentraat
  • 4 el olijfolie
  • 1 kl uienpoeder
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 kl kipkruiden
  • 1 snuifje komijn
  • 1 snuifje gedroogde oregano
  • 1 el suiker
  • 1/2 blokje kippenbouillon, verkruimeld
  • 1 kl mosterd
  • 1 flinke teen look, geperst
  • 1 snuifje zout
  • 1 snuifje peper

Hoe?

  • Snijd de kipfilets in fijne reepjes
  • Snijd de paprika in reepjes, de rode uien in ringen en de champignons in plakjes
  • Hak het rood pepertje fijn
  • Meng alle ingrediënten voor de marinade onder elkaar
  • Meng de kip met de groentjes en de marinade
  • Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan
  • Bak hierin de kipgyros gaar
  • Bevochtig vervolgens met 100 ml water
  • Laat nog enkele minuutjes pruttelen
  • Serveer met rijst
  • Klaar!