Slagersatelier Millevaches

Dat het Eilandje in Antwerpen de laatste jaren is uitgegroeid tot een foodiewalhalla is al lang geen geheim meer. Leuke barretjes, heerlijke restaurantjes, foodtruckfestivals … en sinds kort ook het megamoderne slagersatelier Millevaches. Millevaches is gelegen aan de Godefrieduskaai en bestaat uit 500 vierkante meter atelier en winkel waar vlees van eigen wei versneden en verwerkt wordt.

Vlees van eigen wei? Jawel! Het vlees dat verkocht wordt in het slagersatelier is afkomstig van een eigen boerderij in het Franse Mainsat, op het Plateau de Millevaches.

Millevaches Eilandje AntwerpenMillevaches Eilandje Antwerpen

Sinds een tijdje kent het ambachelijk slagersvak een enorme revival en kiezen we massaal voor minder maar kwalitatiever vlees. Afkomst en het natuurlijk opgroeien van het vee zijn daarbij  twee belangrijke factoren. Aangezien het vlees dat verkocht wordt bij Millevaches van eigen boerderij is kunnen zij perfect de levensloop van de dieren opvolgen en de beste kwaliteit garanderen.

Runderen en varkens worden al naargelang de vraag vlakbij – om vervoerstress te vermijden – in het lokale abattoir geslacht en nadien naar ’t Eilandje getransporteerd. Daar worden de karkassen versneden. Sommige delen worden als vers of gerijpt vlees verkocht, andere stukken worden in de rokerij, zouterij, rijpingskast of keuken verwerkt tot charcuterie en kant-en-klaarbereidingen. Die laatste opdracht is in handen van een team geleid door topchef Robrecht Wissels die in 2013 werd genomineerd als Belgische kandidaat voor de Bocuse d’Or.  Het atelier wordt aangestuurd door Michael Vervliet, een jonge ambitieuze slager met generaties ervaring.

Ik ging alvast een kijkje nemen en zag/proefde dat het goed was! Voor een lekker stukjes (gerijpt) vlees, kwalitatieve charcuterie of een uitgebreid barbecuepakket is het zeker de moeite om eens langs te gaan bij Millevaches.

Millevaches Eilandje Antwerpen Millevaches Eilandje Antwerpen Millevaches Eilandje Antwerpen Millevaches Eilandje Antwerpen

Slagersatelier Millevaches
Godefrieduskaai 12
2000 Antwerpen

Openingsuren:
Maandag gesloten
Di – zat:  9:00 tot 19:00
Zondag: 9:00 tot 13:00

www.millevaches.be

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.