Spring naar de inhoud

Chocolate lovers opgelet! Speciaal voor jullie een receptje om zelf truffels te maken! Ik ben er alvast dol op. Deze truffels zijn niet enkel heerlijk om op te eten, ik vind ze ook superleuk om cadeau te doen. Want zeg nu zelf, zelfgemaakte ( én eetbare) cadeautjes zijn echt de beste cadeautjes toch! Jullie ook eentje? 😉

Nodig?

  • 500 gr melkchocoladedruppels
  • 200 gr melkchocolade schaafsel
  • 75 gr hazelnootpraliné
  • 50 gr bloemsuiker
  • 125 gr gezouten boter, op kamertemperatuur

Hoe?

  • Smelt 200 gram van de chocolade in de microgolfoven of au bain marie
  • Doe ondertussen de zachte boter in een kom en klop deze luchtig
  • Voeg vervolgens de bloemsuiker en daarna de hazelnootpraliné toe
  • Meng goed
  • Doe nu de warme chocolade erbij en meng opnieuw goed
  • Doe de chocolade ganache in een spuitzak en knip het puntje er af zodat je ongeveer een opening hebt van 1 centimeter diameter
  • Neem een met bakpapier beklede bakplaat en spuit hierop lange repen van de ganache
  • Laat 45 minuten afkoelen in de koelkast
  • Snijd de lange repen vervolgens in balkjes van ongeveer 3 cm lengte
  • Smelt de overige chocolade in de microgolfoven of au bain marie
  • Haal de balkjes van chocoladeganache nu door de gesmolten chocolade en wentel ze vervolgens door het chocoladeschaafsel
  • Laat de truffels een half uurtje afkoelen in de koelkast alvorens te serveren
  • Klaar!