Dit was Eat! Brussels & Drink! Bordeaux

Ondertussen kent ons land al heel wat foodfestivals en ook in onze hoofdstad valt er op culinair festivalvlak wel wat te beleven! Afgelopen weekend trok ik naar het Warandepark in Brussel voor Eat! Brussels & Drink Bordeaux.

Eat! Brussels Drink Bordeaux

Eat! Brussels was al aan zijn vijfde editie toe en nodigde dit jaar tientallen Brusselse chefs uit om afwisselend de bezoekers elke dag een kenmerkend gerecht van hun restaurant te laten ontdekken. Verder waren ook de Bordeaux wijnen zeer goed vertegenwoordigd met opnieuw een Brusselse versie van ‘Bordeaux Fête le Vin’.

Wie een Winepass aanschafte kon langs de verschillende paviljoenen gaan om in de vorm van degustaties (5 cl) de talrijke bordeauxwijnen te ontdekken. Wit, rood, rosé, sprankelend, zoet, droog, .. alles passeerde de revue! Elke dag werden er in de Ecole du vin ook workshops gegeven rond thema’s als de ontdekking van bordeauxwijnen, typische aroma’s, gebruikte druivensoorten, spijs-wijn combinatie, kleurnuances enzovoort.

Wij kozen enkele gerechtjes uit van de Brusselse chefs en lieten ons door de wijnbouwers adviseren om er een gepaste wijn bij te drinken. Dat leverde een overheerlijk resultaat op!

Eat! Brussels Drink Bordeaux
Eat! Brussels Drink Bordeaux

Le Tournant – Rundertartaar met hoorn des overvloeds

Eat! Brussels Drink Bordeaux

Seino – Zalm tataki met dashi gelei, sansho room en gekonfijte aubergine

Eat! Brussels Drink Bordeaux

Toucan sur mer – 6 Toucan oesters

Eat! Brussels Drink Bordeaux

La truffe noir – Roergebakken Columbus-ei met truffel, krielaardappeltjes en julienne van zomertruffel

Eat! Brussels Drink Bordeaux

Meer info over Eat!Brussels vind je hier.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.