Vonken op je bord: Volta.

In de open keuken van restaurant Volta., zorgt chef Davy De Pourcq samen met zijn team voor culinaire vonken. Hij creëert er verfijnde gerechten met eerlijke topingrediënten. Zo bezorgden de bio-groenten uit eigen moestuin hen de Gault&Millau-titel van ‘Beste Groenterestaurant van het land’in 2013 en in 2011 wonnen ze de Gouden Vork. Volta. schuilt achter de gevel van een oud elektriciteitsgebouw, net buiten het centrum van Gent. Afgelopen vrijdag lieten vriendinnetje Eveline & ik ons verrassen door een weelde van zinderende smaken, aroma’s en kleuren. Gewapend met onze Resengobon reden we richting Gent, enkele aangename uren later gingen we tevreden naar huis!

We kozen voor de 5-gangenmenu en namen ook het optionele zesde gerecht, de Bretoense langoustine, omdat we daar alle twee gek op zijn! Beginnen deden we met een heerlijke mocktail in de loungebar, want er moest uiteraard nog terug naar Antwerpen gereden worden. Ik ging voor de Raspberry Delight (smaakt even goed als het klinkt, echt waar!), de “virgin” versie van de Lazy Red cheeks.

Volta Gent Volta Gent

Vervolgens verplaatsten we ons naar het restaurant voor een verrukkelijk 6-gangenmenu. Mijn favoriete gerechtjes? Het hapje met grijze garnaal, ricotta en mierikswortel, het voorgerecht met bio-tomaten en sardien en de extra gekozen Bretoense langoustine met watermeloen en tomaat waren echt hemels. Voor een glas aangepaste wijn werd er piekfijn gezorgd door huissommelier Philippe De Vogelaere.

Volta GentVolta Gent Volta GentVolta Gent Volta GentVolta GentVolta Gent Volta GentVolta GentVolta Gent

Conclusie? We zijn weer een geslaagde avond  en een goed gevuld maagje rijker.

Zin om zelf een keertje naar Volta te gaan? Je kan via Resengo een tafeltje reserveren!

One Comment

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.