Op bezoek in de LU koekjesfabriek

Koekjesmerk LU blaast dit jaar maar liefst 170 kaarsjes uit en liet haar verjaardag niet onopgemerkt voorbij gaan! In mei konden de LU consumenten deelnemen aan een verjaardagsspel waarbij ze kaarsjes op een LU verjaardagstaart mochten uitblazen en uiteraard vervolgens ook een wens doen. Meer dan 3700 mensen stuurden een wens in en daarvan liet LU de vier origineelste wensen in vervulling gaan.. Meerdere consumenten wilden dolgraag eens een bezoekje brengen aan de LU koekjesfabriek in Hertentals. Tijdens een uitgebreide rondleiding konden enkele gelukkigen, waaronder ook ikzelf, de werking en de geheimen van de koekjesfabriek ontdekken. How cool is that?!

LU Koekjesfabriek Herentals

Vandaag de dag worden talrijke LU koekjes nog steeds geproduceerd in Herentals. De fabriek is maar liefst 50 000 m²  groot (de grootste van Europa) en telt 13 productielijnen die jaarlijks 72 000 ton koekjes produceren. Hier rollen onder meer de alom bekende Prince koeken, TUC en Pim’s van de band, waarvan een groot deel bestemd is voor export naar verschillende Europese landen maar ook lokale lekkernijen, zoals Cha Cha, Cent Wafers, Bastogne en Choco As, worden hier gemaakt.  En hoe dat in z’n gang gaat is werkelijk fenomenaal om te zien. We volgen tijdens onze rondleiding onder andere het volledige productieproces van de Prince koek. Eerst zien we hoe het deeg gemaakt, gekneed, geportioneerd en vervolgens uitgerold wordt. Daarna wordt de typische Prince vorm uitgesneden uit het deeg en worden de koekjes afgebakken in een oven van 200 graden. Een beetje verder wordt er naargelang een chocolade of vanille-vulling op de vers gebakken koekjes gespoten. Vervolgens zijn ze klaar om verpakt te worden. Heel indrukwekkend allemaal als je weet dat er per minuut maar liefst 10.000 Prince koeken van de band rollen.

LU Koekjesfabriek HerentalsLU Koekjesfabriek Herentals
LU Koekjesfabriek HerentalsLU Koekjesfabriek Herentals
LU Koekjesfabriek Herentals

Verder zagen we ook nog hoe onder andere  de hartige TUC koekjes (hiervan rollen er 25.000 per minuut van de band), Cent Wafers en Cha Cha’s gemaakt worden. Als laatste wierpen we een blik op het geautomatiseerde distributiesysteem om de dozen koekjes op paletten te stapelen en ze vervolgens te verpakken in plasticfolie. Ingenieus én efficiënt!

LU Koekjesfabriek Herentals LU Koekjesfabriek HerentalsLU Koekjesfabriek Herentals

Na het bezoek aan de LU koekjesfabriek kan ik alleen maar met nog meer smaak en sympathie deze lekkere koekjes eten. Bedankt LU to make my wish come true!

Meer info over LU vind je op www.lu.be, meer info over 170 jaar LU vind je op www.lu170.be!
© Foto’s: Mondelez Biscuits Herentals fabriek

2 Comments

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.