Happy Halloween! Lekker griezelen doen we met deze spooky halloweencupcakes met pompoen en speculaas! Yummie!
Nodig?
- 125 gr zachte boter
- 125 gr suiker
- 125 gr zelfrijzend bakmeel
- 2 eieren
- 2 el melk
- 100 gr pompoenpuree
- 10 speculaaskoekjes, fijngemalen
- 1 tl kaneel
- 100 gr poedersuiker
- 3 el sinaasappelsap
- 12 marshmallows
- Gesmolten chocolade om de gezichtjes te tekenen
- Cupcakevormpjes
Hoe?
- Mix de boter met de suiker glad
- Voeg nu één voor één de eieren toe
- Roer vervolgens het zelfrijzend bakmeel, de pompoenpuree, de fijngemalen speculaaskoekjes en de kaneel onder het beslag
- Vul de cupcakevormpjes voor 2/3 met het beslag
- Plaats de cakejes nu gedurende 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden
- Meng ondertussen voor de garnering de poedersuiker met het sinaasappelsap
- Haal de cakejes uit de oven en laat ze wat afkoelen
- Schep een lepel van het glazuur op elk cakje en plaats er een marshmallow bovenop
- Gebruik gesmolten chocolade om een gezichtje te tekenen op de marshmallows
- Klaar!
One Comment