Crème van aardpeer met pancetta en een gepocheerd eitje

De aardpeer, Jeruzalemartisjok, knolzonnebloem of topinamboer, hè hè da’s een hele boterham, is een heerlijke groente met een nootachtige smaak. Het is een op en top herfst- en wintergroente met ontzettend veel mogelijkheden. Zo combineren aardperen perfect met zeevruchten zoals coquilles en garnalen maar ook met wild, bospaddenstoelen en spek. Ik maakte een heerlijk herfstig bordje klaar: een crème van aardpeer met pancetta en een gepocheerd eitje. Nog wat champignons en fijngehakte peterselie erbij en je hebt comfortfood van de bovenste plank. Ideaal voor op koude dagen!

Crème van aardpeer met pancetta

Crème van aardpeer met pancetta en een gepocheerd eitje

Nodig? (voor 2 personen)

  • 750 gr aardpeer
  • 1 scheut melk
  • 1/2 blokje kippenbouillon
  • 1 scheut room
  • 1 klontje boter
  • 250 gr bospaddenstoelen
  • 8 sneetjes pancetta
  • 2 eitjes
  • 1 kl fijngehakte peterselie
  • peper – zout
  • olijfolie

Hoe?

  • Schil de aardperen en snijd ze in blokjes
  • Kook de blokjes gaar in water met daarin een scheut melk en een half blokje kippenbouillon
  • Giet de aardpeerblokjes af en doe ze in de blender
  • Voeg een scheutje room en een klein klontje boter toe
  • Mix glad en breng de puree op smaak met peper en zout
  • Bak de sneetjes pancetta krokant in de pan of in de oven
  • Laat ze uitlekken op een velletje keukenpapier
  • Pocheer de eitjes
  • Zet een pot op het vuur en breng het water tot net onder het kookpunt
  • Voeg een scheut keukenazijn toe en maak met een garde een draaikolkje in het water
  • Giet vervolgens de eitjes één voor één in het water en laat ze stollen
  • Bak de bospaddenstoelen op hoog vuur in een scheutje olijfolie of een klontje boter
  • Schep de crème van aardpeer, de sneetjes pancetta en de boschampignons op een bordje
  • Schik een gepocheerd eitje er bovenop en werk af fijngehakte peterselie
  • Klaar!

Dit recept uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram!
@stephanie_bex #kokenophakken!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.