Spring naar de inhoud

Wat heb je nodig?

Voor 2 personen:

  • 750 gr aardpeer
  • 1 scheut melk
  • 1/2 blokje kippenbouillon
  • 1 scheut room
  • 1 klontje boter
  • 250 gr bospaddenstoelen
  • 8 sneetjes pancetta
  • 2 eitjes
  • 1 kl fijngehakte peterselie
  • peper – zout
  • olijfolie

Hoe maak je het?

  • Schil de aardperen en snijd ze in blokjes
  • Kook de blokjes gaar in water met daarin een scheut melk en een half blokje kippenbouillon
  • Giet de aardpeerblokjes af en doe ze in de blender
  • Voeg een scheutje room en een klein klontje boter toe
  • Mix glad en breng de puree op smaak met peper en zout
  • Bak de sneetjes pancetta krokant in de pan of in de oven
  • Laat ze uitlekken op een velletje keukenpapier
  • Pocheer de eitjes
  • Zet een pot op het vuur en breng het water tot net onder het kookpunt
  • Voeg een scheut keukenazijn toe en maak met een garde een draaikolkje in het water
  • Giet vervolgens de eitjes één voor één in het water en laat ze stollen
  • Bak de bospaddenstoelen op hoog vuur in een scheutje olijfolie of een klontje boter
  • Schep de crème van aardpeer, de sneetjes pancetta en de boschampignons op een bordje
  • Schik een gepocheerd eitje er bovenop en werk af fijngehakte peterselie
  • Klaar!

Dit recept voor crème van aardpeer met pancetta en een gepocheerd eitje uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram @stephanie_bex!

Categorieën:

Vlees

Tags:

aardpeer
Aardperen
Boschampignons
Bospaddenstoelen
Crème van aardpeer
Gepocheerd ei
Pancetta

Bekijk ook...

Cheesy puree met bospaddenstoelen en een eitje

Vandaag op het menu: een lekker winters én bovendien vegetarisch receptje, cheesy puree met bospaddenstoelen en een eitje. Ik werk het gerechtje bovendien af met een scheutje truffelolie wat meteen…

Ontbijtwafels met avocado en een eitje

* Easy like sunday mooorning *  Niets zo leuk als lekker brunchen op zondagochtend! Gezellig samen zijn met familie en vrienden, lekker een hapje eten en iets drinken, heerlijk toch?…

Roereitje met bieslook, zalm en kaviaar

Producten met een verhaal, daar heb ik een zwak voor. Als ze dan ook nog eens op-en-top Belgisch zijn en dat helemaal geweldig. Toen ik onlangs de kans kreeg om…

Risotto met bospaddenstoelen en een gepocheerd eitje

Risotto met bospaddenstoelen is een alom gekende klassieker uit de Italiaanse keuken. Super lekker vind ik maar toch ga ik vandaag eens voor een risotto met een twist. De Parmezaanse…