Villa Tilia

Terwijl ik dit aan het schrijven ben, ben ik eigenlijk nog kei hard aan het nagenieten van mijn dinertje bij Villa Tilia. Met mijn Resengobon op zak en mijn lieve papa als aangenaam gezelschap trok ik naar dit charmante restaurant in Retie om mijn verjaardag te vieren!

Bij het binnenkomen worden we meteen zeer warm onthaald en krijgen onmiddellijk een heerlijk aperitiefje en een uitgebreide uitleg over het menu aangeboden. Chef Jurgen vertelde ons dat hij een voorliefde heeft voor de Italiaanse keuken en veel gebruik maakt van mediterraanse, pure producten in zijn keuken. Afwerken doet hij liefst op een Aziatische manier met Oosterse ingrediënten. “MediterrAsian” dus. Klinkt fantastisch denken we en dat is het ook, zo blijkt later op de avond. Verder vertelt de chef ons dat hij geen room, geen boter en zo weinig mogelijk toegevoegd zout gebruikt. Zo worden de gerechten niet te zwaar en komen alle smaken goed tot hun recht. De hapjes zetten meteen de toon van de avond. “Wauw wat een overheerlijke smaakcombinaties zijn dit!” vinden we alle twee!

Villa Tilia Retie Villa Tilia RetieVilla Tilia RetieCrème van bloemkool – gember – gefermenteerde krab – Furikake

Villa Tilia RetieDimsum met nobashigarnaal

Villa Tilia RetieMeerval – curry – kokos – aubergine

Villa Tilia Retie Villa Tilia Retie

Elke maand voorziet de chef een nieuw menu met seizoensgeboden producten. Er is keuze uit een drie-, vier- of vijfgangenmenu, al dan niet met aangepaste wijnen. Wij gaan voor het viergangenmenu en krijgen na de overheerlijke amuses ons voorgerecht. De fazant met een krokantje van fazantendij, pruimensaus, witloof, soja en fine de champagne is opnieuw een schot in de roos.

Villa Tilia Retie Villa Tilia Retie

Het tweede voorgerecht is een ravioli met porcini, carpaccio van champignons, venkelinfuus met karnemelk en tuffel. Heerlijk!

Villa Tilia RetieVilla Tilia Retie

Over naar het hoofdgerecht dan. Ook de polderhaas met pastinaak, gember, spruitjes, cantharellen en ganzelever is een winner. Heel fijn is dat de chef himself ook alle gerechten een laatste finishing touch komt geven aan tafel.

Villa Tilia Retie Villa Tilia Retie

Ook eindigen doen we in schoonheid. Dit dessertje is ab-so-luut “mijne meug”. We krijgen Griekse yoghurt met ijs van vijgen, afgewerkt met pecannoten, blauwe bessen, bramen en een sausje van babelutten.

Villa Tilia Retie

Conclusie?

Wauw wauw wauw. De gerechten die hier geserveerd worden zijn helemaal mijn ding. Ik kan al niet wachten om nog eens terug te komen. Want eerlijk is eerlijk, deze avond komt toch wel in mijn culinaire top 3 van 2016.

Vind je Retie wat ver om een avondje naar toe te rijden? Niet getreurd dan, Villa Tilia is niet enkel een restaurant maar ook een hotel met 8 prachtige kamers. Reserveren kan uiteraard via Resengo!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.