Alcoholvrij aperitieven met Crodino

Hoera voor de lente want die is terug in het land. Enfin bijna toch. Dat zorgt ervoor dat ik spontaan zin krijg om lange broeken in te wisselen voor blote benen en het hoog tijd wordt dat ik mijn terras eens terug op orde breng zodat er weer buiten geaperitiefd kan worden. En dat laatste wordt extra leuk deze lente en zomer waaaaant… ik ga namelijk samenwerken met het merk Crodino, een Italiaanse non-alcoholische kruidenaperitief. Wat jullie zoal kunnen verwachten, dat lees je zo maar eerst vertel ik graag nog wat meer over Crodino.

Crodino

Wat is Crodino?

Zoals ik al zei is Crodino een Italiaans alcoholvrije aperitiefdrank, waarin fijne kruiden en natuurlijke vruchtenextracten worden gecombineerd met zuiver mineraalwater. Deze combinatie maakt van Crodino een sprankelende, bitterzoete en verfrissende aperitief. Crodino werd voor het eerst ontwikkeld in 1964 in het plaatsje Crodo, waar de eeuwenoude bron “Fonte Lisiel” ligt. De unieke smaak van Crodino is het resultaat van een zorgvuldig proces, waarbij maar liefst 12 verschillende natuurlijke vruchten, kruiden en specerijen (waaronder vanille, kaneel en aardbei- en citroenextracten) worden gebruikt. Al deze ingrediënten worden apart geëxtraheerd. Na de persing en vier weken van rust worden de extracten aangevuld met het zuivere mineraalwater en tenslotte gebotteld.

Crodino serveren

Crodino wordt standaard geserveerd in een wijnglas (of iets gelijkaardigs) dat voor de helft gevuld is met ijs en afgewerkt wordt met een schijfje sinaasappel of citroen.

Crodino

Crodino & Koken Op Hakken

Crodino & Koken Op Hakken = een goede combinatie? Als je ’t mij vraagt wel. Ik zeg zeker geen nee tegen een glaasje alcohol nu en dan maar ben toch ook vaak op zoek, net als vele andere mensen, naar een alcoholvrije aperitief. De volgende dag lekker fris willen zijn, de BOB zijn van de bende, zwanger zijn (nee nee ik niet), op je lijn letten of medicijnen moeten nemen zijn maar enkele van de redenen waarom mensen voor alcoholvrij kiezen. En dat alcoholvrij niet enkel een watertje of een colaatje moet betekenen daar zijn we het ongetwijfeld allemaal over eens. Et voila, daarom zal je hier de komende maanden wat meer inspiratie kunnen opdoen rond alcoholvrij aperitieven met Crodino en wie weet valt er zelfs iets te winnen… . 😉 Stay tuned!

One Comment

  1. Pingback: Crodino Rosso, de nieuwe alcoholvrije aperitief | Koken op hakken

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.