Mousse van gerookte zalm en dille

Wie zoekt naar een supersnel en gemakkelijk hapje, die zit helemaal goed met deze mousse van gerookte zalm en dille! Grote kans dat je zelfs de meeste ingrediënten al in huis hebt. Even in de blender en klaar!

Mousse van gerookte zalm en dille

Mousse van gerookte zalm en dille

Nodig?

  • 200 gr gerookte zalm
  • 100 gr mascarpone
  • 100 ml room
  • 1 citroen, het sap
  • 2 takjes dille + extra (eventueel kan je ook droge dille gebruiken)
  • 1 flinke snuif peper
  • 1 flinke snuif zout
  • 1 doosje lompviseitjes (optioneel)

Hoe?

  • Doe de gerookte zalm, de mascarpone, de room, het citroensap, de dille, peper en zout samen in de blender
  • Mix glad
  • Proef goed en breng eventueel extra op smaak met peper, zout of citroensap
  • Zet de glaasjes in de koelkast tot aan het serveren
  • Werk de glaasjes net voor het serveren af met een takje verse dille en wat lompviseitjes
  • Klaar!

Tip: Je kan deze mousse ook gerust maken met andere soorten gerookte vis. Denk maar aan gerookte heilbot of gerookte makreel bijvoorbeeld!

Meer receptjes met zalm? Check ook:

4 Comments

  1. Pingback: Rilette van zalm en zure room - Koken op hakken

  2. Pingback: Blini's met rode biet en zalm - Koken op hakken

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.