Citytrippen in eigen land: Hasselt

Citytrippen in eigen land, I like it! Via Toerisme Limburg kreeg ik de vraag of ik zin had om Hasselt eens op een culinaire manier te komen ontdekken. Daar moest ik eigenlijk niet lang over nadenken! Graag!! Dit weekend was het zover en trok ik met de boyfriend richting Limburg! Hasselt is goed te bereiken met het openbaar vervoer (bus of trein) en heeft ook enkele betaalbare dagparkings voor wie de auto verkiest (bijvoorbeeld de bovengrondse dagparking Astrid, hier betaal je €1 per 5 uur parkeren).

Zuppa

Onze eerste stopvan de dag is soepbar Zuppa. De soepen die je hier kan vinden zijn vers, gezond, origineel en elke dag anders: afhankelijk van het seizoen en van wat de groenteboer brengt. Een leuk alternatief voor de klassieke lunch dus! Naargelang je honger kan je kiezen voor een kleine of een grote kom soep. Garnituur, brood, boter en een stukje fruit zijn steeds inbegrepen.

Wij kozen voor zoete aardappelsoep met feta en tapenade van zwarte olijven en Mexicaanse paprikasoep met nacho’s en koriander. Twee winners!

Zuppa HasseltZuppa Hasselt

Elke dag wordt de overgebleven soep ook ingevroren per liter en die kan je kopen aan een zacht prijsje!

Zuppa – Botermarkt 13 – 3500 Hasselt

Het Happetijtje: proeven van Hasseltse specialiteiten 

Na onze lekkere soeplunch was het tijd voor een kleine wandeling door Hasselt waarbij we ‘de Hoofdstad van de Smaak” letterlijk konden proeven: het Happetijtje. Het Happetijtje is een bonnenblaadje waarmee je op vier verschillende plaatsen een Hasseltse specialiteit krijgt. We genoten van een soepje in ’t Borrelhuis, een jeneverke in het Jenevermuseum, een praline bij Chocoladehuis Boon en een stukje echte Hasseltse speculaas bij De Paifve.

Speculaas DePaifve Happetijtje: Chocoladehuis BoonSpeculaas DePaifve Jenever-Raf Jenevermuseum HasseltHappetijtje

Het Happetijtje is verkrijgbaar bij Toerisme Hasselt en kost €8 per persoon.

Toerisme Hasselt – Maastrichterstraat 59 – 3500 Hasselt

Koks & Tales

Daarna was het tijd voor de apero! Wie in Hasselt graag een cocktailtje drinkt, één adres: Koks & Tales in de Schrijnwerkersstraat. Achter de bar mixt Rob Biesmans de heerlijkste drankjes, van de ultieme klassiekers tot verfrissende eigen creaties. Op de kaart zien we ook verschillende cocktails met Jenever, de Hasseltse drank bij uitstek. We kiezen voor de welgekende Lazy Red Cheeks met violetsiroop, die de suggestie van de avond is, en een Golden Diamond Fizz op basis van Jenever. Heerlijk!

Koks & Tales Hasselt Koks & Tales Hasselt Koks & Tales Hasselt Koks & Tales Hasselt

Koks & Tales – Schrijnwerkersstraat 9 – 3500 Hasselt

Ogst

Onze geweldige dag afsluiten deden we met een etentje bij Jong Keukengeweld Ogst. Ogst, eigenlijk dialect voor Oogst, legt de nadruk op seizoensgebonden, puur en kwalitatief met groenten in de hoofdrol. Je eet à la carte of kiest voor het vijf- of zesgangendiner. Na drie hapjes, een vijfgangendiner, een potje thee met huisgemaakte koekjes en een bolletje sorbet als afsluiter kunnen we concluderen we niet enkel overheerlijk gegeten hebben maar dat je hier ook waar voor je geld krijgt. Hier komen we zeker er vast nog terug!

Ogst HasseltOgst Hasselt

Ogst – Ridder Portmansstraat 4 – 3500 Hasselt

B&B De Kiezel

Onze overnachtingsplaats, B&B De Kiezel, is gelegen aan de rand van Hasselt. Weg van de stadsdrukte maar toch heel dichtbij het centrum. We verblijven in de zonnebloemkamer die ruim, warm en sfeervol is ingericht. ’s Ochtends zorgt eigenares Sandra voor een heerlijk ontbijtje met koffiekoeken, eitjes en fruitsla. De perfecte afsluiter van ons tripje!

B&B De Kiezel Hasselt B&B De Kiezel Hasselt

B&B De Kiezel – Kiezelstraat 71 – 3500 Hasselt

Met dank aan Toerisme Limburg voor dit heerlijke weekend!
Ga ook jij op verkenning in Limburg? Deel dan zeker je ervaringen online onder de hashtag #altijdlimburg !

Neem voor meer info over het beleven en ontdekken van Limburg zeker eens een kijkje op de website van Toerisme Limburg!

3 Comments

  1. Pingback: Ogst – Koken op hakken

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.