Spring naar de inhoud

Eten jullie wel eens tortellini? Dat zijn kleine deegringetjes met een lekkere vulling er in. Populaire vullingen zijn ricotta, spinazie of gehakt. Ik ging aan de slag met tortellini gevuld met rauwe ham omdat ik die heerlijk goed vind passen. Het resultaat is een lekkere en eenvoudige pasta die je binnen het kwartier op tafel tovert!

Nodig?

  • 250 gr tortellini (met rauwe ham)
  • 200 gr mini groene asperges
  • 5-tal zongedroogde tomaatjes
  • 1 blokje Parmezaanse kaas
  • enkele sneetjes parmaham
  • boter
  • peper
  • zout

Hoe?

  • Breng gezouten water aan de kook voor de tortellini
  • Snijd de mini asperges in de helft en vervolgens nog eens in de helft
  • Smelt een klontje boter in een pan en bak er de stukjes asperge in
  • Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes en voeg ze bij de asperges
  • Kruid het geheel met peper en zout
  • Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Giet de tortellini af en voeg bij de asperges
  • Rasp twee flinke eetlepels Parmezaanse kaas boven de pasta
  • Meng alles goed onder mekaar
  • Schep de tortellini met de asperges en de zongedroogde tomaatjes in een bord
  • Werk af met een sneetje parmaham en extra Parmezaanse kaas
  • Kruid af met peper van de molen
  • Klaar!