À l’Ostendaise: Kom Proeven!

Dit weekend is het Zeeheldenplein in Oostende weer even het mekka voor foodies want dan vindt er opnieuw “À l’Ostendaise: Kom Proeven!” plaats! “À l’Ostendaise: Kom Proeven!” mag je heel lekkerlijk, euh, letterlijk nemen. Op het Zeeheldenplein staan maar liefst 27 kraampjes waar je voor 6 euro kan genieten van gerechtjes met heerlijke Noordzeevis, uit het water gevist door eigen Vlaamse vissers. Er is voor elk wat wils: van de Oostendse klassiekers tot verfrissend nieuwe ontdekkingen met minder bekende Noordzeevis. Ik ging al een keertje proeven bij één van de deelnemers van À l’Ostendaise: Restaurant Marina. Zij maakten voor mij hun gerechtje gegrilde roodbaars met trofie al een keertje klaar. Dat was super vers, super lekker en smaakte vooral naar meer!

Restaurant Marina Trofie met roodbaars

Op de website van Visit Oostende vond ik ook  5 redenen waarom je dit culinair event zeker niet mag missen en die deel ik graag met jullie!

27 keer top

27 kraampjes met overheerlijke gerechten. Zoveel keer kun je dus Oostends genieten. Allemaal hebben ze een standje waar je voor zes euro een signatuurgerechtje kunt verkrijgen. Wij vallen nu al een beetje voor de gemarineerde steenbolk en taco met makreel. Om van de ‘Fish Dog’ nog maar te zwijgen.

Proudly presenting: michiel rabaey & the north sea chefs

Sinds een jaar of vier timmert een groepje chefs aan een nieuwe toekomst voor de visconsumptie in eigen land. Het adagio: we moeten af van de buitenlandse kweekvis. Onze Noordzeevis is vaak verrassend veelzijdig. En dat wil o.a. Michiel Rabaey van Hotelschool Ter Duinen maar wat graag tonen tijdens een demo op À l’Ostendaise.

A l'Ostendaise Kom Proeven

Zeezicht inclusief

À l’Ostendaise moet zowat het enige culinaire weekend in België zijn met absoluut en onbelemmerd zeezicht. Zelfs de grote overkappingen zijn bewust transparant gehouden zodat je vanuit de tent toch nog een weidse blik hebt op zee. Dat verhoogt het culinaire genot. We weten immers allemaal: sfeer en gezelligheid verdienen een dikke tien, ook in Oostende.

Er komt een heuse garnalenpelster

Geen gedoe met om-ter-snelst, geen topchefs, maar pure authenticiteit. Een garnalenpelster leert je de kneepjes van het vak. Een demo mét workshop, want je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag. Traag en netjes, zoals het hoort. Noordzeegarnalen zijn delicate diertjes, die moet je met zorg en liefde behandelen!

Kies zelf het ruime sop

Kies het ruime sop met een échte vissersboot voor een avontuurlijke dagtocht en keer huiswaarts met de vangst van je leven! Aan boord helpt de bemanning je met de vistechnieken, het klaarmaken van de lijnen en het gutten van de vis. Ervaring is niet nodig. Zaterdag en zondag van 07.00 tot 17.00 uur. Aanmelden om 06.15 uur, maar reservatie is wel verplicht.

Als je dus nog geen plannen hebt gemaakt voor dit weekend: hup naar Oostende!

À l’Ostendaise: praktisch

WANNEER?
Zaterdag 24 juni (11.00 – 21.00 uur) en zondag 25 juni (11.00 – 19.00 uur)
WAAR?
Zeeheldenplein, 8400 Oostende
TOEGANG?
Gratis!
KOSTPRIJS GERECHTEN?
Per gerecht betaal je slechts 6 euro. Zo kun je meerdere gerechtjes proeven en de rijkdom van de Noordzee ontdekken.
PARKEREN?
De dichtstbijzijnde parking is Parking Visserskaai. Daar parkeer je trouwens het eerste uur gratis!

Meer info: A l’Ostendaise, kom proeven! 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.