Hoeked Doughnuts

Yes yes yes a dream came true: Antwerpen heeft nu ook zijn eigen donutshop! Op de Oudaan, in het midden van de stad dus, kan je vanaf nu Hoeked Dougnuts vinden. Hoeked? Jep! De donuts zijn namelijk niet rond maar vierkant!

Hoeked DoughnutsHoeked Doughnuts Antwerpen

Hoeked Doughnuts is het nieuwste project van Joris (43) en Caroline (41) uit Grembergen. De twee hadden nood aan een nieuwe uitdaging en sloten de deuren van hun bakkerij in Grembergen. En zo werd de bakker met een voorliefde voor patisserie, een doughnutier. Joris en Caroline haalden hun inspiratie uit tripjes naar New York en Londen, want daar vind je donutshops op vrijwel élke hoek van de straat.

Joris:  “Ik geloof ere echt in dat donuts ‘the next big thing’ zijn. Vooral kinderen en jongeren zijn er dol op, maar ik zie het als mijn missie om ook volwassenen overstag te laten gaan. Donuts vind je overal: in de buurtwinkel, in het benzinestation en in koffiebars. Maar ik wilde me onderscheiden door mijn eigen creatie te maken. Ik stelde zelf het recept samen, maak ze elke dag vers en ook de toppings en fillings zijn huisbereid.”

Hoeked Doughnuts Antwerpen

De hoekige donuts zijn verkrijgbaar in talrijke varianten. Wat dacht je van enkele klassiekers zoals ‘Vanilla Glaze’, ‘Chocolate’ en ‘Blueberry’? Of liever de Boule de Berlin of Crème Brûlée doughnut eens proberen? Verder zijn er ook nog specials zoals ‘Cinnamon Sugar’, ‘Salted Caramel’, ‘Speculoos’ en ‘Matcha Ganache’. Naast een vast assortiment is er ook een wisselend aanbod met bijvoorbeeld hartige doughnuts of ’guestdoughnuts’. En uiteraard wordt er ook aandacht besteed aan seizoenen en thema’s zoals Valentijn.

Sommige donuts worden gemaakt met speltmeergranenbloem en er wordt gewerkt met Zusto, een Belgische suikervervanger.  Bepaalde donuts in het aanbod zijn lactosevrij. De rusttijden van het deeg worden gerespecteerd omdat dat erg bepalend is voor de smaak. Daarnaast worden de toppings en fillings bereid uit hoogwaardige grondstoffen. Joris weet echt van iets ‘typisch Amerikaans’ een ‘topproduct van Belgisch vakmanschap’ te maken.

Hoeked Doughnuts Antwerpen

Hoeked Doughnuts is vooral gericht op take-away. Wie al weet wat hij of zij wil, kan dat gewoon buiten doen, aan het raam. Maar wie niét meteen kan of wil kiezen, kan binnen in de shop het aanbod bekijken en aan de toonbank z’n bestelling doorgeven. In de kleine hippe shop zijn er ook enkele krukken voorzien voor wie toch graag ter plaatse van zijn donut wil genieten al dan niet met een heerlijke koffie, een homemade ice-tea of een Ritchie limonade.

Een donut zonder vulling heb je voor €2,90. Voor 50 cent extra, krijg je een gevulde donut. Studenten krijgen korting.

 Praktische informatie

 Adres: Oudaan 4, 2000 Antwerpen
Openingsuren: 7u30u tot 17u30 (tenzij sold-out)
Gesloten op zondag en maandag (tenzij koopzondag)

Donuts bestellen kan via info@hoeked.be of via Deliveroo
Website: www.hoekeddoughnuts.be

2 Comments

  1. Op 5 minuten fietsen ben ik er, maar ik moet nog altijd gaan proeven ! Vooral de salted caramel zegt me wel iets yum yum x

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.