Spring naar de inhoud

Dit receptje is er nog eentje van toen ik nog student was en op kot zat in Antwerpen. Ik had er een gezellig klein keukentje en maakte daar ’s avonds mijn favoriete gerechtjes in klaar. Voor mezelf maar vaak ook voor mede-studenten want samen eten was natuurlijk veel fijner als alleen. Eén van de gerechtjes die ik regelmatig op tafel toverde was deze pasta met scampi in lookroom. Lekker gemakkelijk, snel klaar én bovendien kwam er ook weinig afwas bij kijken! Ook nu komt deze pasta nog af en toe bij mij op tafel. Meteen komen dan ook de herinneringen aan een geweldig leuke tijd terug boven. Ik kan dus niet anders dan dit gerechtje met een ongelofelijke smile op te eten! 🙂

Pasta met scampi in lookroom

Nodig? (4 personen)

  • 400 gr linguine (of andere pasta)
  • 1 rolletje lookboter met tuinkruiden
  • 500 ml Campina lichte, culinaire room
  • 16 scampi
  • 1 busseltje verse peterselie, fijngehakt
  • peper
  • zout

Hoe?

  • Kook de pasta beetgaar in gezouten water
  • Pel de scampi en verwijder het darmkanaal
  • Smelt de lookboter in een pan op het vuur
  • Bak er de scampi in aan tot ze niet meer glazig zijn
  • Giet de room over de scampi
  • Laat pruttelen op een zacht vuurtje zodat de saus mooi kan indikken
  • Kruid de saus met peper en zout
  • Giet de pasta af en meng deze onder de saus
  • Roer alles goed onder mekaar en voeg nog de fijngehakte peterselie toe
  • Verdeel de pasta en de scampi over vier bordjes
  • Bestrooi met extra fijngehakte peterselie alvorens te serveren
  • Klaar!

Dit recept uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram!
@stephanie_bex!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina.