Ogst

Een tijdje geleden werd ik door Toerisme Limburg uitgenodigd om Hasselt op een culinaire manier te komen ontdekken. Het werd een heerlijk weekend waarover je hier alles kan lezen: Citytrippen in eigen land: Hasselt. Dineren deed ik dat weekend bij Jong Keukengeweld Ogst. Ogst, eigenlijk dialect voor Oogst, legt de nadruk op seizoensgebonden, puur en kwalitatief met groenten in de hoofdrol. Je eet à la carte of kiest voor het vijf- of zesgangendiner. Ik kreeg vijf overheerlijke bordjes voorgeschoteld, kijk maar even mee!

Hapjes

Ogst Hasselt

  Ogst Hasselt
Venkel – ricotta – Oost-Indische kers – yuzu 

Ogst Hasselt
Haspengouwse groene asperge – octopus – olijf – tijm 

Ogst Hasselt
Zeeduivel – jonge erwtjes – gnocchi – saké


Kalfs – kokkels – aubergine

Ogst Hasselt
Aardbei – vlierbloesem – timut-peper 

Ogst Hasselt

Oordeel

Na drie hapjes, een vijfgangendiner, een potje thee met huisgemaakte koekjes en een bolletje sorbet als afsluiter kunnen we concluderen we niet enkel overheerlijk gegeten hebben maar dat je hier ook waar voor je geld krijgt.  Chef Sébastien Wygaerts brengt ietwat verrassende combinaties op het bord die stuk voor stuk ons wisten te bekoren. Ook de aangepaste (natuur)wijnen én streekbieren waren super. Hier komen we graag nog eens terug!

Ogst – Ridder Portmansstraat 4 – 3500 Hasselt
www.ogst.be

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.