Smaakmeesters: openingsweekend

Oktober is Smaakmeestersmaand in Antwerpen! Smaakmeesters is een culinair festival dat al aan zijn derde editie toe is. Maar liefst 97 horeca- en speciaalzaken zetten hun deuren open en laten je proeven van hun gastronomisch vakmanschap. Dat gaat van verfijnde bereidingen, over cocktails en koffies tot ontbijtjes en desserts. Voor ieder wat wils dus! Afgelopen weekend vond het Smaakmeesters openingsweekend plaats. De stad Antwerpen werd omgetoverd tot één grote foodmarket waarbij je bij de verschillende Smaakmeesters kon genieten van een proevertje voor 3, 5 of 8 euro. Voor mij dé ideale gelegenheid om enkele nieuwe adresjes te ontdekken in’t Stad!

Historisch centrum 

In het Historisch centrum van de stad zijn er ongelofelijk veel leuke zaakjes te vinden. Dankzij de Smaakmeesters ontdekte ik er de heerlijke mocktails van Backyard die afgewerkt worden met kruiden uit eigen tuin en de heerlijke Fish & Chips (mét Noordzeevis) van Bia Mara.

Backyard Bia Mara
Verder proefde ik ook de Maleisische specialiteiten van Satay, een restaurantje waar ik al vaak voorbij liep. Hier serveren ze lekkere Aziatische satés geserveerd met rijstnoedels of brood en een fris slaatje. Na de eerste hap kon ik alleen nog maar denken ‘En hoe komt het dat ik hier nog niet eerder geweest ben?!’. Een aanrader dus!

Satay AntwerpenSatay Antwerpen
Het Zuid

Op het hippe Zuid zijn er zalige terrasjes te vinden en hangt er altijd een uitbundige sfeer. Afgelopen weekend genoot ik hier van een heerlijke gestoomde bun met varkensvlees bij Bao Bao en een gezond ontbijtje bij Divers, een hotspot die al lang op mijn to-do lijstje stond. Voor wie net als ik gek is op smoothies en smoothiebowls vol vitamientjes is dit the place to be!

Bao Bao Antwerpen Divers
Het Eilandje

Op Het Eilandje bracht ik een bezoekje aan het gloednieuwe U Eat & Sleep Antwerp. Dit totaalconcept bestaat uit een restaurant, een foodbar, een lounge en 15 prachtige hotelkamers. Genieten van een hapje en een drankje doe je hier met zicht op het MAS en de Antwerpse jachthaven, za-lig! Het Smaakmeestersproevertje dat ik hier mocht proeven, gerookte paling met rode biet, shiso en soja, was ook echt top.

U eat & sleep
Ook het water in de mond gekregen van al dat lekkers? Nog de hele maand oktober kan ook jij bij de verschillende Smaakmeesters terecht om hun Smaakmeesterssuggesties te gaan proeven. Alle deelnemende zaken en hun suggesties vind je in een handig Smaakmeestersboekje dat gratis mee te nemen is bij elke Smaakmeester of kan je ook terugvinden op www.smaakmeesters.be!

2 Comments

  1. Pingback: Smaakmeesters: B23- Brouwersvliet 23 – Koken op hakken

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.