Smaakmeesters: B23- Brouwersvliet 23

Oktober is nog steeds Smaakmeestersmaand in Antwerpen. In mijn vorige blogpost over het openingsweekend vertelde ik jullie al wat meer over dit culinair festival dat al aan zijn derde editie toe is. Gedurende de hele maand laten 97 horeca- en speciaalzaken je proeven van hun gastronomisch vakmanschap aan de hand van zorgvuldig uitgekozen Smaakmeesterssuggesties. Ik ging dineren bij restaurant B23 en ontdekte wat deze Smaakmeester allemaal in zijn mars had!

Bij restaurant B23 wordt een inventieve seizoenskeuken geserveerd. De stijlvolle zaak met een jong, dynamisch team brengt variaties op klassieke gerechten. Hun culinaire hoogstandjes leverden dit jaar een plaatsje op in de Michelin Bib Gourmand-gids. Dat belooft dus! Beginnen doen we met het huisaperitief die gemaakt is op basis van Cointreau, limoensap en bubbels. Fris en fruitig, I like! Daarbij krijgen we alvast twee hapjes geserveerd: een lolly van witte chocolade en foie gras en een stukje zalm met gel van perzik.

Brouwersvliet-23-hapjes
Hierna komt het voorgerechtje: gebakken coquilles met een gel van citrus en een crème van zoete ui. Doordat we een plaatsje hebben met zicht op de open keuken kunnen we chef Kevin De Backer goed aan het werk zien. Ik word er oprecht gelukkig van als ik zie hoe hij met zoveel passie, concentratie en precisie elk bordje dresseert. Hier kan ik uren naar blijven kijken!

Brouwersvliet-23-coquilles
Na het voorgerechtje volgt een tussengerechtje en dat is de Smaakmeesterssuggestie van dit jaar. Het is een surf & turf van langoustine en buikspek met structuren van pompoen. Heerlijk!

Brouwersvliet-23-buikspek-langoustine
Daarna volgen twee hoofdgerechten. We krijgen eerst een stukje kabeljauw met artisjok en schuim van champignons. Vervolgens wordt er een stukje hertenkalf met wintergroentjes geserveerd. Het is mijn eerste stukje wild van het seizoen en hmm wat smaakt dat!

Brouwersvliet-23-kabeljauw Brouwersvliet-23-hertenkalf
Afsluiten doen we met een crème brulée van witte chocolade met sorbet van duindoornbes. Niet te zoet, wel lekker verfrissend, dat is wat een dessert voor mij mag zijn!

Brouwersvliet-23-creme-brulee
Conclusie

Wauw wat zijn we hier in de watten gelegd! Het was een zalige avond. Van de aperitief tot het dessert, alles wat ik op mijn bord kreeg was heerlijk en helemaal mijn ding qua smaak. Ook de presentatie zit hier helemaal goed, de borden zijn echte plaatjes. Petje af voor chef Kevin en zijn team, het was culinair vakmanschap ten top!

Restaurant B23, Brouwersvliet 23, 2000 Antwerpen
www.brouwersvliet23.be

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.