AIRrepublic

Wat een leuk nieuws voor AIRrepublic vandaag! Het restaurant van Sergio Herman & chef Alex Buiten kreeg een eerste Michelinster tijdens de presentatie van de nieuwe Michelingids 2018 in Amsterdam. Nog geen twee weken geleden werd ik door Delhaize uitgenodigd voor een heerlijk etentje in dit prachtige restaurant gelegen aan de Nederlandse kust in Cadzand met uitzicht op zee en de haven. Het werd een super gezellige en overheerlijke namiddag. Graag deel ik met jullie wat ik toen op m’n bordje kreeg!

Op de kaart van AIRrepublic staan vis, schaal- en schelpdieren centraal. De bereidingen zijn eenvoudig, klassiek, op basis van Zeeuwse producten en met een touch van Sergio. Veel van de gerechten die bij AIRrepublic geserveerd worden hebben ooit bij Sergio’s vader in Oud Sluis op de kaart gestaan. De keuken staat onder leiding van chef Alex Buiten. Deze 29-jarige chef werkt al meer dan vijf jaar voor Sergio Herman en stond tot voor kort in de keuken van restaurant Pure C. Hij wordt bijgestaan door Nicolas Misera, die eerder werkte voor Chez Bru in het Franse Eygalières en Carcasse in het Belgische Koksijde. Beide chefs werken in de lijn van Sergio Herman, die de stijl van de gerechten bepaalt.

Mocktail op basis van passievrucht
AIRrepublic
Hapje van zee-algen
AIRrepublic
Zeeuwse oesters – dashi – jalapeno – frozen sake
AIRrepublic
Pizza Elzas – kreeft – zeewier – lardoAIRrepublic
Mossel – oude kaas – dille AIRrepublic
Zeekat – Nduja – peterselie AIRrepublic
Rode poon – Zeelandaise AIRrepublic
Appel duindoornbes crumble – vanille AIRrepublic
Oordeel? 

Ik heb enorm genoten van deze gerechtjes en kan dus alleen maar concluderen dat die ster dubbel en dik verdient is! Eenvoud siert zeggen ze wel eens en dat hebben ze hier goed begrepen. Wie binnenkort eens richting Cadzand trekt kan ik AIRrepublic alleen maar aanraden!

PS: Wie toevallig eens passeert bij AIRrepublic op een zonnige weekenddag maar geen reservatie heeft, kan terecht in het AIRcafé. De ideale plek om tijdens een stranddag iets te drinken of te eten. Net als in het restaurant AIRrepublic wordt hier zoveel mogelijk met Zeeuwse producten gewerkt. Het verschil is dat AIRcafé voor nóg meer voor eenvoud gaat. Denk daarbij aan een pistolet met grijze garnaaltjes met een glas cava, of een goede croque monsieur!

AIRrepublic
Maritiem Plaza 1
4506 KZ Cadzand-Bad

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.