Spring naar de inhoud

Wat heb je nodig?

  • 250 gr boter, op kamertemperatuur
  • 7 eieren
  • 250 gr bloemsuiker
  • 100 gr pure chocolade
  • 100 gr melkchocolade
  • 2 pakken boudoirkoekjes
  • 1 reepje witte chocolade voor de afwerking

Hoe maak je het?

  • Scheid de eieren
  • Klop de eiwitten tot stijve pieken
  • Klop de malse boter luchtig in de keukenrobot
  • Meng de eigelen en de bloemsuiker onder de boter
  • Klop tot een luchtige, homogene massa
  • Smelt de chocolade au bain-marie of in de microgolfoven en meng deze onder het beslag
  • Spatel nu in drie delen het eiwit onder het mengsel
  • Neem een springvorm
  • Vul een bakje met een bodempje water
  • Snijd een centimeter van elk boudoir koekje af
  • Doop nu de onderkant in het water en zet het rechtop in de springvorm
  • Herhaal tot de vorm rondom rond volledig vol staat
  • Verdeel de afgesneden stukjes van de boudoirs over de bodem
  • Stort vervolgens het chocolademengsel in de vorm
  • Plaats de taart een nachtje in de koelkast zodat de vulling kan opstijven
  • Werk de chocoladetaart af met geschaafde witte chocolade
  • Klaar!

Dit recept voor oma & opa’s chocoladetaart uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram @stephanie_bex!

Categorieën:

Feest

Tags:

Boudoirkoekjes
Charlotte met chocolade
Chocolade charlotte
Chocoladedessert
chocolademousse
Chocoladetaart
Chocomousse
Chocomoussetaart

Bekijk ook...

Bladerdeegtaartjes met mousse van witte chocolade en blauwe bessen

Sweets for my sweet! Ik hield afgelopen weekend nog eens een bakdag en maakte deze bladerdeegtaartjes met een mousse van witte chocolade en blauwe bessen. Een experimentje maar na de…

Chocolademousse

Chocolademousse waar je je lepel recht in kan zetten? Da’s niets voor mij, veel te zwaar! Ik geniet meer van een zachte en luchtige mousse zoals deze. Met melkchocolade, want…

Normandische appeltaart

Onlangs kreeg ik een grote zak grote, blozende appels cadeau en daar was ik uiteraard héél blij mee. Ik maakte al eens appelbeignets, appelbrood en apfelstrudel klaar maar deze keer…

Rijsttaart

Taartjes bakken vind ik echt suuuper leuk. Deze rijsttaart is een echte Vlaamse klassieker die niet moeilijk om te maken is en bij iedereen in de smaak valt! Zo ook…