GETEST: de Byzoo Vacuümblender

De dag goed begonnen is half gewonnen! En dat doe je natuurlijk door ’s ochtends een gezond en energierijk ontbijtje te eten. Wat dat juist is, dat is voor iedereen verschillend. Ik hou er van om mijn dag te beginnen met wat yoghurt, zelfgemaakte granola en een heerlijke smoothie boordevol fruit en groenten. Doordat mijn ochtenden soms wel hectisch kunnen zijn en ik weinig tijd heb moet ik eerlijk bekennen dat het maken van die smoothie er soms wel aan over schiet.. maar dat is vanaf nu verleden tijd.. met mijn nieuwe blender!

Byzoo Vacuüm blender
Byzoo Vacuüm blender
Vacuümblenden 

Onlangs ontdekte ik de Byzoo Vacuümblender Giraffe, een blender die kan vacuümblenden. Vacuümblenden is de nieuwste manier van blenden waarbij ingrediënten gevacumeerd worden voor het blenden en oxidatie voorkomen wordt. Hierdoor blijven de ingrediënten verser en behouden ze beter hun voedingsstoffen. Smoothies behouden hun natuurlijke kleur, structuur en smaak veel langer dan wanneer ze gemaakt zouden worden in een gewone blender. Fantastisch toch? Op deze manier kan ik gewoon ’s avonds mijn smoothie al klaarmaken voor de volgende dag zonder aan kwaliteit of smaak in te moeten boeten. Daarnaast kan ik ook in één keer een grotere hoeveelheid maken en deze langer bewaren.

Tijdens een superleuke workshop met healthy foodie Steffi Vertriest, maakte ik kennis met de Byzoo Vacuümblender Giraffe en maakten we drie verschillende ontbijtjes klaar. Een spinazie-kefirsmoothie, een açaibowl en een aardbeien-havermoutsmoothie (de receptjes daarvan kan je vinden in haar boek De Gezonde Goesting). Tijdens het maken van deze smoothies ontdekte ik dat deze vacuümblender ook een echte blender vol power is, hij heeft zes krachtige snijbladen die elk ingrediënten gemakkelijk kunnen verpulveren, en dat hij super gemakkelijk is in gebruik. Met slechts één druk op de knop start je het hele vacuüm- en blendproces. Easy peasy!

Byzoo Vacuüm blender
Byzoo Vacuüm blenderByzoo Vacuüm blender
Oordeel?

Na dit toestel enkele weken in mijn keuken te hebben moet ik toch wel toegeven dat het echt wel een groot gemak is. Ik maak mijn smoothies een dag op voorhand klaar en proef ’s ochtends helemaal geen verschil met een vers gemaakte smoothie. Verder kan deze vacuümblender ook alles wat een gewone blender kan en dus is het zeker en vast ook een handig hulpje in de keuken om ingrediënten te pureren of fijn te hakken. Ten slotte vind ik ook het design van deze blender top wat maakt dat het toestel een blikvanger is op mijn keukeneiland!

Wil je graag nog meer te weten komen over de Vacuümblender van Byzoo? Ontdek er hier alles over!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.