Spring naar de inhoud

In een vorige blogpost vertelde ik jullie al over mijn Combi Waffle Maker, een leuk toestel waar je wafels, madeleintjes, poffertjes, croques en nog zo veel meer mee kan maken. Je klikt gewoon de plaat naar keuze in het toestel en kan beginnen! Afgelopen weekend maakte ik een hele lading verse madeleintjes. Ze zijn lekker krokant aan de buitenkant en lekker zacht vanbinnen, helemaal zoals ik het graag heb! Jullie ook eentje?

Basisrecept Madeleines

Nodig? (voor +- 20 madeleines)

  • 100 gr kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 100 gr gesmolten boter
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 snuifje zout
  • 100 gr zelfrijzende bloem
  • 1 limoen

Hoe?

  • Klop de eieren met de suiker schuimig
  • Voeg al mixend de boter, het zout en het vanille-extract toe
  • Zeef nu de bloem boven het mengsel en mix opnieuw
  • Verfris het geheel met het sap van een halve limoen
  • Verwarm de oven tot 200 graden en vet een madeleinevorm in met boter
  • Leg telkens een eetlepel van het beslag in elk vormpje
  • Bak de madeleines +- 8 à 10 minuten (afhankelijk van de sterkte van je oven)
  • Je kan de madeleines ook bakken in de Fritel Combi Waflle Maker in de bakplaten voor madeleines op stand 3 gedurende 6 à 7 minuten
  • Klaar!