Spring naar de inhoud

Ongetwijfeld hebben jullie allemaal al wel eens TUCkoekjes gegeten. Maar hebben jullie ze al ooit belegd met een heerlijke topping..? Aha!

Een tijdje geleden werd ik door TUC uitgedaagd om een heerlijke topping te bedenken voor één van hun koekjes. De meeste mensen eten de koekjes namelijk gewoon zo (en dat is natuurlijk ook super lekker) maar verder kunnen ze perfect gebruikt worden als basis voor een aperitiefhapje. Er is voor ieder wat wils want de koekjes zijn verkrijgbaar in verschillende smaken: naturel, cheese, bacon, paprika, … . Ik ging aan de slag met de TUC paprika koekjes en combineerde ze met zeebaars en avocado. Een topcombinatie als je ’t mij vraagt. Smaakvol én supersimpel!

Verder loont het de moeite om even te vermelden dat de TUC-koekjes nu 70% minder verzadigde vetten bevatten. En dat zonder dat ze aan smaak in boeten. Ik heb het alvast even voor jullie getest en yesyes ze zijn nog steeds even lekker!

Nodig?

  • 1 pakje TUC paprika
  • 1 avocado
  • 1 limoen
  • 250 gr zeebaarsfilets
  • 1/2 rode chilipeper
  • 1 handje korianderblaadjes
  • 1 potje zure room
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Hoe?

  • Lepel het vruchtvlees uit de avocado
  • Mix het samen met het sap van een halve limoen, peper en zout tot een smeuïge crème
  • Verwijder het vel van de zeebaarsfilets
  • Snijd de zeebaarsfilets in kleine blokjes
  • Doe in een kom
  • Snijd de chilipeper fijn
  • Hak de koriander
  • Meng de chilipeper en de koriander samen met het sap van een halve limoen, een scheutje olijfolie, een snuifje peper en een snuifje zout onder de vis
  • Beleg de tuckoekjes met een lepeltje van de avocadocrème en wat blokjes zeebaars
  • Werk af met een toefje zure room en een blaadje koriander
  • Klaar!

Klaar om zelf ook aan de slag te gaan en de TUCkoekjes te gebruiken als basis van je aperitiefhapjes? Laat me zeker weten welke combinaties volgens jou de moeite zijn om eens uit te proberen en post je eigen creatie op instagram met de hashtag #TopYourTUC!