Spring naar de inhoud

Eten jullie wel eens poffertjes? Ik ben er gek op! En sinds ik een Fritel wafelijzer met bijhorende poffertjesplaten heb maak ik ze nog veel vaker klaar dan vroeger. In dit recept gebruik ik geen gist maar wel zelfrijzende bloem waar bakpoeder in zit. Zo moet het beslag geen uur rijzen en kan je dus onmiddellijk aan de slag!

Nodig?

  • 50 gr suiker
  • 2 eitjes
  • 50 gr gesmolten boter + extra
  • 400 ml melk
  • 1 snuifje zout
  • 350 gr zelfrijzende bloem

Hoe?

  • Klop de eitjes los samen met de suiker
  • Voeg vervolgens de gesmolten boter, de melk en het snuifje zout toe
  • Zeef nu de bloem boven het beslag en meng goed zodat er geen klonters zijn
  • Doe het beslag in een knijpflesje
  • Verhit de poffertjespan / de poffertjesplaten
  • Vet ze in met wat boter
  • Spuit er toefjes van het beslag in
  • Laat enkele minuutjes bakken tot de poffertjes mooi goudbruin zijn (draai halverwege om als je een poffertjespan gebruikt)
  • Bestrooi de poffertjes met poedersuiker en lepel er wat chocopasta over
  • Serveer met verse frambozen
  • Klaar!