Atelier Maple

Er is niets wat ik liever doe dan lekker uit gaan eten. En dat liefst in goed gezelschap! Samen met mijn vriendinnetje Evy van My Life On Sneakers ging ik Atelier Maple in Borgerhout uittesten. Dit restaurant, gerund door gastvrouw Lynn en chef Timothy, vind je in een prachtig Art Nouveau pand in hartje Borgerhout. Doordat er slechts 20 plaatsjes zijn is de sfeer hier heel intiem en de bediening uiterst persoonlijk. I love it!

Atelier Maple
© Bart Albrecht

Bij het binnenkomen worden we enthousiast onthaald door gastvrouw Lynn die ons naar ons tafeltje begeleid en meteen iets te drinken brengt. Ik kies voor het huisaperitief op basis van bourbon, super lekker! Vervolgens krijgen we rustig de tijd om de kaart te bekijken en kiezen we voor de 4-gangen menu. Als eerste worden er drie heerlijke hapjes geserveerd waarmee de toon direct gezet is. Ik merk al direct dat deze keuken helemaal m’n ding is!

 
Chef Timothy heeft een voorliefde voor de Indonesische en Surinaamse keuken en dat is goed merkbaar in de gerechtjes. Bij het voorgerecht: Pepesan Ikan / sajoer boontjes / ijs van pinda / seroendeng kan ik alleen maar denken ‘Dammmnn hoe goed is dit’. Deze chef heeft duidelijk een aparte stijl en kiest voor verrassende ingrediënten en  smaakcombinaties. En dat kan ik alleen maar toejuichen!


Als hoofdgerecht krijgen we kalfslonghaas / kalfswang / geroosterde knolselder. Of we hier nog graag een stukje kalfszwezerik met praliné bij hebben? Ja, graag! En weer zijn de verrassende smaken er ‘boenk op’.


Over naar de desserts! Als eerste wordt er luchtige mousse van witte chocolade / sorbet duindoornbes & wortel / witte chocolade crunch / gemarineerde wortel geserveerd. Groenten in een nagerecht vind ik altijd interessant. Ik proefde het voor het eerst bij Vrijmoed in Gent en ook chef Timothy raakte geïnspireerd door de groentedesserts van Michaël Vrijmoed zo blijkt. In dit dessert zijn zoet en zuur perfect in balans. Jammer dat het potje al zo snel leeg was.. Maar gelukkig was er nog dessert nr. 2!

 
Het tweede dessert bestaat uit cheesecake van verse kaas / sorbet van mango / gemarineerde gele biet / chili. Een even grote voltreffer als het eerste dessert. En zelfs dan is het nog niet gedaan. We bestellen nog een tasje thee en krijgen daarbij nog drie heerlijke zoete lekkernijen. Met als hoogtepunt de mousse van witte chocolade met bloemkool. Bloemkool?? Jep. Echt fenomenaal lekker.

Conclusie?

Ik weet niet of een conclusie nog nodig is? Ik heb zowat al mijn superlatieven al opgebruikt in de tekst hierboven. Kort en bondig: Atelier Maple verdient zeker een plaatsje in mijn lijst van favoriete restaurants en ik ga zeker niet te lang wachten om er opnieuw te reserveren! Hoedje af voor Timothy & Lynn!

Atelier Maple, Karel de Preterlei 210, 2140 Antwerpen
www.ateliermaple.be

 

One Comment

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.