Around the world with Knorr: Rabat

Marokko  is een prachtig land met een heerlijke keuken. Ik trok voor een leuke samenwerking met Knorr naar Fez & Rabat om me te laten inspireren door de Marokkaanse keuken. In mijn vorige blogpost vertelde ik al over de leuke stad Fez en vandaag geef ik jullie wat meer tips over Rabat!


Rabat is de hoofdstad van Marokko en behoort tot de vier Koningssteden. De stad bruist van cultuur en bezienswaardigheden.

Marokkaanse thee en koekjes

Rabat is een kuststad en dus is er een mooie wandelboulevard langs het water. Na een tijdje gewandeld te hebben komen we bij Café Maure. In dit openluchtcafé hoef je niet lang na te denken over je bestelling. Je kan hier Marokkaanse muntthee krijgen en verse Marokkaanse koekjes. That’s it. Meer dan genoeg al je ’t mij vraagt. Ik pak natuurlijk van elk koekje ééntje want ik wil uiteraard alles geproefd hebben. En of ze goed zijn! Het is hier zalig zitten in het zonnetje met zicht op het water en omringd door tientallen lieve katten. Helemaal mijn ding! Achter Café Maure vind je de Andalusische tuinen, een heerlijk groen plekje om even te ontsnappen aan de drukte van de stad.


Markt in Rabat 

Een bezoekje aan de lokale markt van Rabat is een must voor wie graag leuke souvenirs wil kopen. Je ziet er veel verse groenten, kruiden en vis. Ik koop er zelf supermooie kobaltblauwe borden, leuke Marokkaanse kommetjes en schattige theeglaasjes om mee naar huis te nemen. YAY! Al kuierend door de smalle straatjes genieten ook we van een lekkere smoothie. Mijn favoriete combinatie? Avocado met sinaasappelsap. Zeker eens proberen! ’Vlakbij de markt kan je ook heerlijk dineren bij Dar El Medina, een supergezellig restaurantje. We bestellen hier couscous met groentjes en een lekkere tajine.


Mausoleum Mohammed V & Tour Hassan 

Wie wat cultuur wil opdoen in Rabat kan een bezoekje brengen aan het Mausoleum van Mohammed V en de Tour Hassan. Hier liggen de vader en de grootvader van de huidige koning van Marokko begraven. Naast het mausoleum staat de roos-rode Hassantoren die de minaret is van een nooit voltooide moskee. Verder is er ook een supertof museum: Mohammed VI Museum of Modern and Contemporary Art. Hier loopt momenteel een tentoonstelling met prachtige schilderwerken van Ahmed Cherkaoui. Ik ben fan!


Marokkaanse donuts 

De wijk Kasbah des Oudaias lijkt wel een klein, rustig dorpje en ligt op wandelafstand van de Medina van Rabat. Hier ontdekten we een kraampje waar verse Marokkaanse donuts gemaakt werden. Die moesten uiteraard uitvoerig geproefd worden. Er meteen twee na mekaar eten is toch geen schande he? Ze moesten maar zo lekker niet zijn!

Met dank aan Knorr voor deze fantastische reis! 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.