Spring naar de inhoud

Pannenkoeken zijn hier zowat een vaste waarde tijdens het ontbijt in het weekend. Ook dit weekend mochten ze niet ontbreken maar waren ze een tikkeltje anders dan anders! Ik maakte pannenkoeken met bier! Jep, bier hoeft niet enkel een glansrol te hebben in klassieke gerechten zoals stoverij maar kan ook schitteren in pannenkoeken, sabayon of zelfs cheesecake. Liefmans en Smartmat sloegen de handen in mekaar en werkten samen een recept uit voor pannenkoeken met Liefmans Yell’oh, een fruitig, exotisch bier op basis van ananas. Door het bier aan het beslag toe te voegen zijn de pannenkoekjes extra luchtig en hebben ze een subtiele fruitige smaak. Lekker!

Nodig?

  • 140 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 ei
  • 250 ml Liefmans Yell’oh
  • 1 snuifje zout
  • 1 scheutje olie
  • 50 gr cashewnoten
  • 1 kleine ananas
  • 2 el kokosrasp

Hoe?

  • Zeef de bloem boven een grote kom. Voeg het ei, de Liefmans Yell’oh en een snuifje zout toe
  • Meng goed
  • Verhit een scheutje olie in een pannenkoekenpan op het vuur
  • Schep er een lepel van het beslag in
  • Laat de pannenkoeken aan beide kanten mooi goudbruin bakken
  • Herhaal tot het beslag op is.
  • Rooster de cashews goudbruin in een pan zonder vetstof
  • Schil de ananas en snijd hem in blokjes
  • Bak de blokjes gedurende 5 à 10 minuten in een pan zonder vetstof tot ze gekaramelliseerd zijn
  • Schep de ananasblokjes bovenop de pancakes
  • Bestrooi ze met de cashewnootjes en de geraspte kokos
  • Klaar!