Biscuittaart met frambozen

Volgende week is het moederdag! Het ideale moment om je mama, oma of vriendinnen eens in de bloemetjes te zetten of te verrassen met een lekkere taart! Een biscuittaart stond al lang op mijn to-do lijstje om eens te maken maar om de één of andere reden dacht ik altijd dat dat moeilijk en enorm veel werk was. Afgelopen jaar maakte mijn zusje verschillende keren heerlijke biscuits klaar en vertelde ze me dat dat eigenlijk niet zo heel moeilijk is als je alle stappen nauwgezet volgt. Benieuwd naar haar recept? Ze deelde het graag met mij én nu ook met jullie!

Biscuittaart met framboos

Nodig?

Voor de biscuit:

  • 8 eieren
  • 270 gr kristalsuiker
  • 270 gr zelfrijzende bloem, gezeefd

Voor de vulling + decoratie:

  • 1 pot frambozenconfituur
  • 400 gr Solo patisserie, op kamertemperatuur
  • 400 gr bloemsuiker
  • 1 bakje frambozen
  • enkele druppeltjes kleurstof (optioneel)

Biscuittaart met framboos
Hoe?

Maak de biscuit:

  • Klop de eieren samen met de suiker lichtjes los met een garde in een grote pot
  • Zet de pot op het vuur en verwarm zachtjes
  • Klop tot het eiermengsel de temperatuur van 40 graden heeft bereikt (dit kan je meten met een keukenthermometer)
  • Doe het mengsel vervolgens in de keukenrobot en klop tot de massa zo goed als verdubbeld is (dit duurt +- 10 minuten)
  • Meng nu heel rustig en met grote halen de gezeefde bloem onder het beslag, dit doe je best in verschillende delen
  • Neem een ronde springvorm en vet deze in met wat boter
  • Giet het beslag in de springvorm
  • Bak de biscuit gedurende 1 uur in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • Haal de biscuit uit de oven en laat volledig afkoelen
  • Haal de biscuit uit de springvorm

Maak de botercrème:

  • Klop de boter en de bloemsuiker tot een egaal mengsel
  • Voeg er indien gewenst enkele drupjes kleurstof aan toe

Werk de taart af:

  • Snijd de biscuit nu in drie ronde, platte schijven (ik gebruik hiervoor een handige taartsnijder die in de hoogte herstelbaar is)
  • Besmeer de bovenkanten van de onderste schijf en de middelste schijf met frambozenconfituur
  • Besmeer dezelfde schijven vervolgens met de botercrème
  • Leg alle schijven terug op mekaar en besmeer de buitenkant van de taart met de resterende botercrème
  • Werk af met verse framboosjes en poedersuiker
  • Klaar!

One Comment

  1. Pingback: Oreo cheesecake - Koken op hakken

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.