Wok met roerbakmie en kip

Wokken of roerbakken vind ik heel erg leuk. Het is niet alleen snel maar ook super gemakkelijk. Doordat je per definitie altijd wokt op een hoog vuur worden je ingrediënten zeer kort maar krachtig gegaard. Deze wok met roerbakmie en kip maak ik wel eens klaar op heel drukke dagen omdat het slechts een kwartiertje duurt om dit gerecht op tafel te toveren. Super toch? Nog een voordeel: je hebt slechts één (wok)pan nodig en staat dus na het koken ook niet te lang af te wassen! 😉

Wok met roerbakmie en kip

Wok met roerbakmie en kip

Nodig?

  • 1 grote el wokolie
  • 1 kipfilet, in blokjes
  • 400 gram wokgroentjes (sojascheuten, rode pepertjes, paprika, ui, prei)
  • 1 el (pikante) kipkruiden
  • 250 gram wok mie
  • 300 ml lauwwarm water
  • 1 el sojasaus
  • 1 el vloeibare kippenbouillon of 1/2 blokje kippenbouillon
  • sesamzaadjes
  • gebakken uitjes

Keukentools?

Hoe?

  • Verhit wat wokolie in de wokpan
  • Bestrooi de blokjes kip met de kipkruiden
  • Bak de kipblokjes in de wok
  • Voeg de wokgroenten toe als de kip volledig doorbakken is
  • Laat enkele minuutjes garen op hoog vuur
  • Doe nu de wokmie, 300 ml lauwwarm water, de kippenbouillon en de sojasaus in de wok
  • Blijf roerbakken tot de mie het vocht volledig heeft opgenomen
  • Bestrooi de wok met sesamzaadjes en gebakken ajuintjes alvorens te serveren
  • Klaar!

Tips

  • Maak variaties op dit recept door de kip te vervangen door kalkoen, rundsreepjes, scampi, tofu, … .
  • Hou je van pikant? Voeg dan een theelepel pikante saus of een rode chilipeper toe

Dit recept uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram!
@stephanie_bex #kokenophakken!

One Comment

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.