Spring naar de inhoud

Hmm dit lunchreceptje is eigenlijk zo eenvoudig dat ik het eigenlijk niet eens een recept kan noemen. 😉 Toch deel ik het graag met jullie omdat het zo lekker is. Ik ben helemaal gek op zuurdesembrood. Zuurdesem is een hele oude broodsoort die gemaakt wordt zonder bakkersgist. Het brood heeft een knapperig korstje, is vrij vast van structuur en is zoals de naam het al zegt licht zurig. Zelf zuurdesembrood bakken is niet evident en dus heb ik er mij nog niet aan gewaagd. Gelukkig kan je het tegenwoordig ook gewoon vinden bij ambachtelijke bakkers en natuurwinkels. Ik maakte als lunch een heerlijke zuurdesemtoast met roerei en avocado. To die for!

Nodig? (2 personen)

  • 4 sneetjes zuurdesembrood
  • 4 eieren
  • 1 avocado
  • fetakaas
  • radijsjes
  • lente-ui
  • chilivlokken
  • peper
  • zout

Hoe?

  • Toast de sneetjes zuurdesembrood
  • Kluts de eieren in een kom
  • Verhit een pan op het vuur en giet er het eiermengsel in
  • Roer los tot de eieren volledig gestold zijn
  • Snijd de avocado in partjes
  • Verdeel het roerei over de toastjes
  • Beleg met enkele partjes avocado
  • Kruimel er wat feta over
  • Werk af met fijngehakte lente-ui, radijsjes, chilivlokken, peper en zout
  • Klaar!