Spring naar de inhoud

I love pasta pesto! Het is zo’n simpel gerechtje om te maken en uitermate geschikt om koelkastrestjes in te verwerken! Ik denk maar aan groentjes zoals aubergine, courgette, tomaat, champignons, rode ui, … die kunnen er allemaal in! In mijn frigo vond ik nog rucola, groene asperges, kerstomaatjes en enkele champignons. Na een kwartiertje kokerellen toverde ik daarmee deze heerlijke pasta op tafel! Wie wilt er proeven?!

Nodig? (voor 4 personen)

  • 400 gr volkorenpasta
  • 100 gr rucola
  • 1 handje verse basilicumblaadjes
  • 75 gr geroosterde pijnboompitten
  • 100 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 75 ml olijfolie
  • peper
  • zout
  • 250 gr groene asperges
  • 100 gr champignons
  • 100 gr kerstomaten

Hoe?

  • Doe de rucola, basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, olijfolie, peper en zout in de blender en mix glad
  • Kook de pasta al dente
  • Snijd de asperges in stukjes (verwijder de houten uiteindes), de champignons in plakjes en de kerstomaten in twee
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak er de asperges en champignons in
  • Voeg op het einde de kerstomaatjes nog voor enkele minuutjes toe
  • Giet de pasta af en meng er de rucolapesto en de groentjes onder
  • Serveer met extra Parmezaanse kaas
  • Klaar!