Spring naar de inhoud

Op zondagochtend staan er hier steevast pistolets op tafel. En liefst met iets lekkers er tussen.. zoals kip curry! En die kip curry maak ik het liefste zelf. Da’s niet alleen veel lekkerder, mijn variant is ook veel minder vettig dan die van de supermarkten. Verder is dit ook een heel handig receptje als je nog wat kip over hebt van een ander recept en aan restverwerking wilt doen. Gegarandeerd dat je op zondagochtend zal scoren aan de ontbijttafel! 😉

Nodig?

  • 1 kipfilet
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 1 grote el zacht currypoeder
  • 1 el fijngehakte bieslook
  • peper
  • zout

Hoe?

  • Breng water aan de kook en kook daarin de kipfilet tot die gaar is
  • Laat de kip een kwartiertje afkoelen en snijd deze daarna in blokjes
  • Doe de blokjes in een hakmolen en maal ze in enkele seconden fijn
  • Voeg aan de fijngemalen kip de overige ingrediënten toe
  • Meng goed en voeg naar smaak peper en zout toe
  • Klaar!