Spring naar de inhoud

Gemakkelijke pasta’s zijn tegenwoordig zowat mijn specialiteit geworden. Na een lange werkdag zo’n bordje comfortfood op tafel zetten vind ik echt zalig. Deze pasta met scampi in een romig mozzarellasausje bijvoorbeeld tover je al in een kwartiertje op tafel. Heerlijk toch?

Nodig? (voor 4 personen)

  • 350 gr pasta
  • 20 gepelde scampi
  • 100 gr zongedroogde tomaten
  • 100 gr kerstomaten, in vieren
  • 300 gr verse spinazie
  • 2 bollen mozzarella, in stukjes
  • 350 ml culinaire room
  • peper – zout – chilivlokken

Hoe?

  • Kook de pasta al dente in gezouten water
  • Verhit de zongedroogde tomaten samen met een beetje van hun olie in een pan op het vuur
  • Voeg er de kerstomaten en de scampi aan toe
  • Laat een drietal minuutjes stoven
  • Voeg nu de room en de mozzarella toe
  • Roer tot de mozzarella mooi gesmolten is
  • Voeg nu de verse spinazie toe en laat slinken
  • Breng als laatste de saus op smaak met peper, zout en gedroogde chilivlokken
  • Meng de pasta onder saus
  • Klaar!