Rabarbercocktail met vermout

De zomer is daar.. tijd voor een cocktailtje! Maar ik moet eerlijk toegeven dat ik eigenlijk echt wel heel weinig van cocktails ken. Het mixen van spirits, de balans tussen zoet, zuur, bitter bepalen … dat is echt een kunst op zich! Wat ik wel weet is welke smaken in graag lust en wat ik graag doe is daarmee experimenteren! Zo ging ik dus op zoek naar een goed cocktailreceptje om de lekkere vermout Kiss My… Rhubarb in te gebruiken. Het resultaat is een fris, niet al te straf drankje. Ideaal voor op een zomerse avond! Cheeeeers!


Nodig? (voor 1 groot glas)

 • 3 cl Kiss My Rhubarb vermout
 • 2 cl gin
 • 3 cl limoensap
 • 4 cl rabarbersiroop
 • Schweppes Original Premium tonic
 • ijsblokjes
 • 1 stukje verse rabarber
 • 1 blaadje paarse basilicum

Hoe?

 • Vul het glas met ijsblokjes
 • Doe de vermouth, de gin, het limoensap en de rarbarbersiroop in een glas
 • Roer even
 • Voeg nu nar smaak tonic toe
 • Werk af met een stukje verse rabarber en een blaadje paarse bisilicum (optioneel)
 • Klaar!

Over Kiss My… 

Kiss My, dat zijn Belgische vermouts op basis van verse vruchten en kruiden. Niels & Wouter Vandekerkhove, de creatieve breinen achter Kiss My, vonden hun inspiratie bij de recepturen van hun grootouders. Experimenterend met de drankjes die al enkele generaties in hun familie gemaakt en gedronken werden, kwamen ze tot verschillende interessante smaken. Tijdens de productie wordt zoveel mogelijk met bio-, bulk- en lokale producten gewerkt en veel van de ingrediënten plukken de broers zelf (noten uit de tuin, wilde bramen, rabarber, …).

Kiss My… Rhubarb is een Belgische vermout met infusie van rabarber, citroentijm en citroenverbena.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.