Spring naar de inhoud

Koude pastasalades zijn heeerlijk om te eten bij warm weer. Gewoon zo als volwaardige maaltijd of als bijgerecht bij een zomerse barbecue. Ik kies voor een dressing van mayonaise en Griekse yoghurt zo wordt deze pastasalade niet te vettig en zwaar. Uiteraard kan je naar smaak nog andere groentjes, stukjes vlees of vis toevoegen. Maak er je eigen feestje van!

Nodig? (voor 4 personen)

  • 400 gr farfalle
  • 6 plakjes gerookt spek
  • 12 kerstomaatjes
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 2 stengels lente-ui
  • 2 el mayonaise
  • 2 grote el Griekse yoghurt
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 teentje look, geperst
  • peper – zout
  • fijngehakte bieslook

Hoe?

  • Kook de farfalle beetgaar in gezouten water
  • Giet af en spoel onder koud, stromend water
  • Laat uitlekken
  • Snijd de kerstomaatjes in vier, snijd de ui en de paprika fijn, hak de lente-ui
  • Meng de mayonaise met de yoghurt, het paprikapoeder, de look, een snuif peper en een snuif zout
  • Snijd de plakjes spek in stukjes en bak ze in een droge pan
  • Meng nu alles onder mekaar in een grote kom
  • Bestrooi met fijngehakte bieslook
  • Klaar!