Spring naar de inhoud

To hot to cook! Jep, het warme weer van de afgelopen dagen is echt zaaalig en ik wil er ook zo lang mogelijk van genieten. Daarom kies ik ervoor om niet te lang in de keuken te staan en verfrissende gerechtjes klaar te maken die in no time klaar zijn. Smörrebröd bijvoorbeeld! Smörrebröd leerde ik kennen tijdens een brunch van Ballade & Passendale die gehost werd door de Ijslandse Dagny Ros. Smörrebröd is afkomstig uit Denemarken en is ontzettend populair in het Hoge Noorden. Dit lunchgerechtje bestaat uit sneetjes donker brood die uitgebreid belegd worden met vlees, vis, kaas en een hele boel groentjes.  De mogelijkheden zijn echt eindeloos. Dagny maakte tijdens de brunch enkele heerlijke versies klaar waaronder deze met avocado, kaas en grijze garnalen. Die combo vond ik zo lekker dat ik ‘m thuis nog een keertje op tafel zette. Hmmm!

Nodig? (voor 4 personen)

  • 8 sneetjes donker brood
  • 8 sneetjes jonge kaas
  • 200 gr grijze garnalen
  • 1/2 komkommer
  • 2 stengels lente-ui

Voor de avocadocrème:

  • 1 avocado
  • 1 potje / 125 gr Griekse yoghurt
  • 1 el rijstazijn
  • 1/2 limoen, het sap
  • peper & zout

Hoe?

  • Doe alle ingrediënten voor de avocadocrème in de blender
  • Mix glad tot een crème
  • Snijd de komkommer in blokjes
  • Hak de lente-ui fijn
  • Besmeer de boterhammen met de avocadocrème
  • Beleg met een sneetje jonge kaas
  • Strooi er een handje grijze garnalen, enkele komkommerblokjes en wat fijngehakte lente-ui over
  • Klaar!