Spring naar de inhoud

Dat een quiche perfect is voor restverwerking moet ik jullie al lang niet meer vertellen. Verder blijft het ook een heel gemakkelijk en veelzijdig gerecht waar je alle kanten mee uit kan. Vis, vlees, veggie, .. je favoriete groenten en deeg. Persoonlijk gebruik ik het liefst bladerdeeg dat ik eerst laat blindbakken ( = bakken met bakgewichtjes in het deeg en nog zonder de vulling) voor een lekker, krokant resultaat. Als vulling koos ik voor geroosterde bloemkool, hamblokjes en lekker veel kaas. Topcombo!

Nodig?

  • 1 vel kant-en-klaar bladerdeeg
  • ½ bloemkool
  • 2 el Solo vloeibaar
  • 250 ml culinaire room
  • 3 eieren
  • 50 gr geraspte emmentaler
  • 50 gr geraspte mozzarella
  • 50 gr geraspte Parmezaan
  • 200 gr hamblokjes
  • 2 stengels lente-ui
  • enkele takjes peterselie
  • Peper
  • Zout

Hoe?

  • Neem een vel bladerdeeg en leg het in een quichevorm
  • Leg er een velletje bakpapier bovenop en verzwaar met bakgewichtjes
  • Bak de quichebodem 10 minuten op 200 graden
  • Snijd de bloemkool in kleine roosjes
  • Meng twee lepels Solo vloeibaar onder de roosjes en leg ze op een bakplaat
  • Rooster de bloemkool 30 minuten in de oven op 200 graden
  • Kluts de eieren los, meng er de room en de kazen onder
  • Kruid met peper en zout
  • Hak de peterselie en de lente-ui fijn
  • Haak de quichebodem uit de oven
  • Verdeel de bloemkoolroosjes en de blokjes ham over de bodem
  • Giet er het eiermengsel over
  • Bestrooi met de fijngehakte peterselie en lente-ui
  • Bak de quiche 30 minuten op 200 graden
  • Laat de quiche even afkoelen alvorens te serveren met een slaatje
  • Klaar!