Havermout-pindakaaskoekjes

Geen koffie of thee zonder.. juist ja.. koekje! Afgelopen weekend ging ik nog eens aan het bakken en maakte ik deze havermout-pindakaaskoekjes. Ze zijn lekker zacht, chewy en onweerstaanbaar lekker!

Pindakaaskoekjes met havermout

Nodig? (voor +- 12 grote koekjes)

  • 120 gr zachte boter
  • 100 gr bruine suiker
  • 50 gr witte suiker
  • 125 gr pindakaas
  • 1 ei
  • 100 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 120 gr havermout

Hoe?

  • Meng de zachte boter met de suiker en de pindakaas (gebruik de platte menghaak als je een keukenrobot gebruikt)
  • Voeg het ei toe
  • Voeg vervolgens de bloem, het zout en het bakpoeder toe
  • Doe als laatste de havermout erbij
  • Laat het deeg een uurtje rusten in de koelkast
  • Vorm met je handen platte koekjes van het deeg
  • Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat
  • Bak de koekjes gedurende 10 à 12 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • Klaar!
  • Bewaar de koekjes in een afgesloten doos

One Comment

  1. Pingback: Kerstboom spritskoekjes - Koken op hakken

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.