Pasta met rucola-olie, gegrilde groentjes en spekjes

De zomervakantie loopt ten einde, boekentassen worden terug bovengehaald, barbecues en poolparty’s worden ingeruild voor zwemlessen en huiswerk. Voor veel mama’s en papa’s betekent het begin van het schooljaar ook opnieuw voor goede planningen zorgen zodat er niets in het honderd loopt. Op culinair gebied helpt kookzender njam! dit jaar graag een handje! In het nieuwe programma “Het Weekmenu” gaan de njam!-chefs aan het mealpreppen en tonen ze hoe je op één (zondag)namiddag vier heerlijke gerechten kan klaarmaken en bewaren. Door de week heb je dan slechts een tiental minuutjes nodig om een lekkere én bovendien verse maaltijd op tafel te toveren. Ik probeerde alvast één van de gerechtjes uit: een pasta met rucola-olie en gegrilde groentjes van chef Jeroen De Pauw.

Pasta met gegrilde groentjes en rucola-olie

Nodig?

  • 3 paprika’s
  • 1 courgette
  • 1 teentje look
  • 1 takje rozemarijn
  • 100 gr rucola*
  • 1/2 bussel peterselie*
  • 1 teentje look*
  • 250 ml sla-olie*
  • 400 gr spaghetti
  • 250 gr spekblokjes
  • 50 gr groene olijfjes
  • peper
  • zout

Hoe?

  • Verwijder de schil van de paprika’s met een dunschiller
  • Snijd de paprika’s in reepjes en de courgette in plakjes
  • Besprenkel de groentjes met olijfolie
  • Grill ze samen met een fijngehakt teentje look en fijngehakte rozemarijn
  • Doe alle ingrediënten voor de rucola-olie* in een blender en mix glad
  • Kook de spaghetti gaar
  • Bak de spekblokjes
  • Meng de groentjes, de rucola-olie en de spekblokjes onder de spaghetti
  • Voeg er als laatste nog de olijfjes aan toe
  • Klaar!

Dit gerechtje was echt super lekker én ook nog eens snel klaar. Benieuwd naar nog meer mealprepgerechtjes? Kijk dan elke zaterdag om 9u, 12u of 23u30 naar een nieuwe aflevering van Het Weekmenu op njam!.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.