Spring naar de inhoud

I love comfortfood en dit romige gnocchi-receptje hoort zeker tot die categorie! Gnocchi zijn kleine deegballetjes gemaakt van aardappelen en fijne bloem. Ze komen uit de Italiaanse keuken en zijn een heerlijke variatie op pasta. Ik eet ze graag met een romig sausje en lekkere groene asperges en krokante ham erbij. Een receptje dat je in +- 15 minuten op tafel zet. Buon appetito!

Nodig?

  • 500 gr gnocchi
  • 100 gr groene mini-asperges
  • 200 ml lichte room
  • 1 grote hand kervel
  • 120 gr parmaham
  • 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • peper
  • zout

Hoe?

  • Kook de gnocchi gaar in gezouten water (+- 7 à 8 minuten)
  • Bak de asperges in een beetje boter of margarine
  • Voeg er de room, de Parmezaanse kaas en de fijngehakte kervel aan toe
  • Kruid met peper en zout
  • Bak de parmham krokant en snijd in stukjes
  • Meng de gnocchi en ¾ van de krokante parmaham onder de saus
  • Verdeel over vier bordjes.
  • Werk af met de rest van de krokante ham, Parmezaanse kaas en enkele takjes kervel
  • Klaar!