Spring naar de inhoud

Oh yes het is weer tijd voor een soepje! Van juli tot september is het courgettetijd en is deze groene groente op zijn best. Aangezien je thuis heel gemakkelijk courgettes kan telen en onderhouden zijn er rond deze tijd heel wat mensen met een serieuze voorraad courgetten. Wie nog inspiratie zoekt om er mee aan de slag te gaan moet zeker dit soepje eens proberen. De curry en de koriander zorgen voor een exotische toets en een beetje pit. PS: wie niet graag koriander eet kan die gewoon vervangen door peterselie!

Courgettesoep met een vleugje curry

Nodig?

  • 1 grote ui
  • 1 teentje look
  • 2 courgettes
  • 1 grote aardappel
  • 1 tl currypoeder
  • 1,5 l kippen- of groentebouillon
  • 200 ml Campina culinaire room
  • enkele blaadjes koriander
  • peper – zout
  • boter

Hoe?

  • Pel de ui en schil de aardappel
  • Snijd de ui, de courgettes en de aardappel in grove stukken
  • Stoof ze samen met het teentje look aan in een klontje boter
  • Voeg vervolgens het currypoeder toe en bevochtig het geheel met de bouillon
  • Laat een half uurtje koken op een matig vuur
  • Voeg de room toe
  • Mix vervolgens de soep en kruid ze naar smaak met peper en zout
  • Verdeel de soep over verschillende kommetjes
  • Werk af met enkele fijngehakte blaadjes koriander
  • Klaar!

Deze courgettesoep met een vleugje curry uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram!
@stephanie_bex!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina.