Spring naar de inhoud

Winter is coming en dus is de tijd van de stoofpotjes weer aangebroken! Dit Marokkaans stoofpotje met kip en abrikozen is heel gemakkelijk om klaar te maken en bovendien het duurt ook helemaal niet lang! Alle ingrediënten doe je gewoon samen in de pot en na enkele minuten word je keuken al gevuld met heerlijke Oriëntaalse geuren. Ik serveer het stoofpotje in één van de schalen die ik kocht in Marokko toen ik er begin dit jaar op vakantie was. Bij het eten van dit gerecht komen er dan ook wat heel fijne herinneringen aan dit prachtige land en haar fantastische keuken naar boven!

Nodig? (voor 4 personen)

  • 1 grote ui
  • 2 teentjes look
  • 8 kippenbillen
  • 2 el ras-el-hanout
  • 6 jonge wortelen
  • 100 gr gedroogde abrikozen
  • 1 tl kurkuma
  • ½ tl komijn
  • 1 el Knorr vloeibare bouillon ‘Morocco’
  • 400 ml water
  • 1 el maïzena
  • ½ citroen, het sap
  • 2 el witte amandelen
  • verse muntblaadjes
  • peper – zout
  • olijfolie

Hoe?

  • Snipper de ui en pers de look
  • Stoof de ui en de look aan in een beetje olijfolie in een grote pot
  • Kruid de kippenbillen met ras-el-hanout en voeg ze bij de gestoofde ui en look
  • Laat ze mooi bruin kleuren
  • Schil de wortelen en snijd ze in plakjes
  • Snijd de abrikozen in stukjes
  • Doe beiden ook in de pot
  • Kruid het geheel met kurkuma, komijn en bouillon en zet onder met water
  • Laat gedurende een 15-tal minuutjes zachtjes sudderen onder deksel
  • Rooster ondertussen de amandelen in een droge pan en hak de munt fijn
  • Haal de kippenbillen nu uit de saus
  • Bind de saus met een eetlepel maïzena (opgelost in een scheutje water) en verfris met het citroensap
  • Doe de kippenbillen terug in de saus en werk af met de geroosterde amandelen en de munt
  • Serveer met platbrood
  • Klaar!