Café d’O – Sint-Amands

Het is alweer een tijdje geleden maar ik doe nog eens van ‘restaurantreview’! Vorige week ging ik eten bij Café d’O en ik was er zodanig van onder de indruk dat ik niet anders kan dan mijn bevindingen met jullie te delen. Wie graag een nieuwe, veelbelovende culinaire hotspot wilt ontdekken: Sint-Amands is the place to be!

Café d’O

Op de website van Café d’O staat te lezen: “Twee jaar geleden openden Annick en Jan de deuren van Café d’O in Sint-Amands, op de plek waar jarenlang sterrenrestaurant ‘t Ebdiep gevestigd was. Een nieuw verhaal, een nieuwe naam. Café d’O verwijst naar de eeuwige rust van de machtige Schelde, de ongerepte natuur langsheen het water en uiteraard de wil om fijnproevers een smakelijk intermezzo te bezorgen.” En of het een smakelijk intermezzo was. Al bij het binnenkomen werden mijn vriend en ik zeer hartelijk ontvangen door gastvrouw Annick. Bij het aperitief, ik koos voor een mocktail op basis van Seeplip Garden 108, kregen we alvast heel verfijnde hapjes voorgeschoteld. Het risottokroketje met truffel, het parmezaankoekje, de carpaccio van rode poon en de praline van rode biet en foie gras, stuk voor stuk vielen ze in de smaak.


Gerijpt rundsvlees – chutney van rode paprika – ui – mierikswortel – olijf & een sapje op basis van pruim en kardemom 

Vervolgens kregen we een 5-gangenmenu geserveerd. Het eerste gerechtje: gerijpt rundsvlees met een chutney van rode paprika. Hemels. Bij m’n menu koos ik trouwens voor aangepaste sapjes. Het eerste sapje op basis van pruim en kardemom is meteen een schot in de roos. Sprankelend, lekker fris en de perfecte pairing bij het rundsvlees.


Tonijn mi-cuit – sesam – fregola – rode curry – chili & een sapje op basis van komkommer

Als tweede werd er een lekker stukje tonijn geserveerd met fregola, rode curry en chili. Het gerechtje is lichtjes pikant, net goed. Hierbij wordt weer een zalig sapje geserveerd, ditmaal op basis van komkommer. Helemaal mijn ding!

 
Langoustine – bloemkool – pompoen – appel – karnemelk – bieslook

Met langoustines doe je bij mij nooit iets verkeerd! Deze heerlijke schaaldieren waren perfect glazig gebakken en smaakten super in combinatie met de andere ingrediënten. Bij dit gerechtje dronk ik een lekker drankje op basis van lavendel.


Eend – paksoi – pompoen – girollen – zoete aardappel – tijmboter – sechuan & sapje op basis van den | Paling in’t groen – mousseline – verse frietjes 

Tijd voor het hoofdgerecht. Ik koos voor een heerlijk mals stukje eend met pompoen en girollen. Hierbij werd een kruidig drankje op basis van den geserveerd. Speciaal maar wederom super lekker. Het hoofdgerecht dat mijn lief koos is een specialiteit van de streek: paling in’t groen. Geserveerd met verse frietjes en moussline, het feest kan niet op!

Het tempo waarop de gerechten geserveerd worden zit ook helemaal goed. Op geen enkel moment moeten we lang wachten op de volgende gang en in de zaal hangt een aangename, ontspannen sfeer.

 
Braambes – krokant bladerdeegwafeltje – witte chocolade – kamille ijs & mocktail op basis van vlierbes

Of we nog niet genoeg gegeten hadden? Misschien, maar een dessertje kan er altijd nog bij! Zeker als het een krokant bladerdeegwafetlje met witte chocolade, braambesse, en kamille ijs is. De avond afsluiten doen we met een verse muntthee en huisgemaakte friandises.


Conclusie?

Zelfs als ik heeeel diep nadenk kan ik geen enkel puntje van kritiek vinden. Ik had een heerlijke avond waarbij ik ontzettend genoten heb van zowel het eten, de drankjes (dikke pluim voor de zalige non-alcoholische drankjes die perfect bij de gerechten pasten) als de service bij Café d’O. Meer van dat! Door het gure herfstweer hebben we helaas niet kunnen genieten van het prachtige terras naast de Schelde van Café d’O maar daar ga ik zeker en vast nog eens voor terug!

Café d’O, E. Verhaerenstraat 14 a, 2890 Sint-Amands
www.cafedo.be

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.